Володимир Пилипчук: «Янукович має негайно вилізти із криївки (схрона)... (для людей „тіпа Азарова” пояснюю: криївка=схрон)»

Автор/джерело -  © Володимир Пилипчук, академік Академії економічних наук, професор 



Дата публiкацiї - 8.11.2012 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=2616

Невже нашого всенароднообраного Януковича так налякала підтримка населенням опозиції, прорив Свободи, практична втрата підтримки політики ПР зі сторони громадян України, що в Києві стає незвично вільно?

З вулиць самі собою зникли помпезні проїзди броньованих кортежів, автомобільні затори і покалічені, через них, автомобілі громадян. Вертольоти Януковича не "шелестять" в повітрі - мабуть змінили захисний колір на зимовий, а снігу ще немає. Одним словом: гарант на декілька днів чи то прихворів, чи то впав у стан глибоких роздумів - ніхто не знає де він. Навіть прес-служба відповідала журналістам, що не знає - де саме Лідер і що робить.

На тлі цієї "паузи" злі язики подейкують, що він вирішив вивчити історію ОУН-УПА на практиці, заліз в чергову криївку (схрон) і ... чи то не зміг знайти вихід - заблукав, чи так йому сподобалося, що вирішив там залишитися – до спокійніших часів. Чи вирішив навіть обладнати там секретний "командний пункт", бо захист в Межигір’ї вважає вже ненадійним, після того як Тетяна Чорновол одноосібно "прорвала" блокпости і сфотографувала всі надсекретні укріпрайони, "ДОТи", "ДЗОТи" і бритоголових "кібербандит..", ... ой - ... ..звитяжців охорони Самого...

Та на "носі" зима, а "чутливе" не тільки для державної казни, а для гаманців кожного громадянина "газове питання" - зависло у повітрі. Особливо, враховуючи сталу звичку "стратегічного партнера" перекривати заслонки у найлютіші морози.

Я не знаю за скільки часу Януковичу приносять свіжі "грипси”, але попрохав би фельд’єгерів передати якнайскоріше, що вже всі країни Європи (окрім України) домоглися знижки цін на російський газ в середньому на 16%.... І Росія всім повертає надлишково сплачену ціну з початку поточного року.

Це сталося тому, що європейські країни звернулися до міжнародного арбітражу з позовом до "Газпрому", як монополіста, який практикою "аба бери, або плати", диктатом монопольно завищених цін порушує антимонопольне законодавство. В результаті - всі країни Європи виграли. Росія вимушена була погодилась на знижку.

Рік тому я Вам писав, що позиція України, як і випадку країн ЄС, виграшна і має судову перспективу тому й пропонував звернутися до міжнародного арбітражу. Але рік тому Ви так були окрилені "ідеєю фікс" - знищити Юлію Тимошенко, що не звернули на це увагу. Сьогодні вже існує європейський прецедент, як досягати знижок в "Газпрому" не торгуючи інтересами України, як це було, наприклад, у випадку підписання так званих "харківських угод".... В яких Ви вчинили, по народному кажучи, вибачайте, як п’яничка, котрий виносить сало з сім’ї щоб купити оковитої горілочки.

Даю Вам консультацію: якщо Україна поступить так само як європейці і в цьому ж місяці звернеться в міжнародний арбітраж, то не лише доб’ється знижки в ціні на газ, але й зможе домогтися повернення надлишково сплачених Росії за газ державних коштів. Кажу "зможе", бо в Європі прецедентне судове право в повазі (на відзнаку від судів України, які діють інакше). Не пропустіть лишень термінів подачі позову!

Якщо ж Україна не доб’ється компенсації надлишково сплачених сум, то знижку в ціні на газ отримає - однозначно. У такий же спосіб слід позиватися щодо вартості транзиту (за судовим прецендентом з європейськими тарифами). Вийдіть з "криївки" і візьміть під свій контроль справу на захист економічних інтересів України. Якщо й після згаданого європейського прецеденту Ви не вчините аналогічно, то це може означати що Ви маєте особисту зацікавленість у чомусь від "Газпрому" за те, що Україна зі свого бюджету платить завищену ціну на російський газ для наближених до влади олігархів. Бо для потреб простих людей газу власного видобутку достатньо. А для промисловості і людей - ні. Переговори? Навіть мені зрозуміло, що Путін ніколи не дозволить "Газпрому" знизити ціни для України добровільно, без економічних і політичних поступок з нашого боку. А судитися, вважай з самим Путіним, напевно, лячно? Тому й "завчасно" залізли в "криївку". Бо запахло "смаженим"?

Реалізуйте (починаючи з бюджету на 2013 рік) мою пропозицію дворічної давнини про те, що держава Україна не мусить сплачувати коштом бюджету закупівлю газу, котрий споживається приватними підприємствами ПРівських олігархів. Поширте на інших приклад Фірташа, який самостійно купує в Росії газ, без посередництва держави. Тоді державний бюджет України вивільнить близько 100 мільярдів гривень на рік коштів на потреби розвитку економіки, що дозволить реальне вирішення соціальних проблем. Розумію, що реалізувавши мою пропозицію, Ви можете понести моральних і можливо, матеріальних втрат від "Газпрому"… Але економіка і народ - принесе вам подяку і справжню, і Ви матимете не віртуальний, справжній авторитет.

Насмілюсь нагадати, що Ви й досі виконуєте обов’язок Гаранта Конституції України. Нагадаю, що в Україні ще не завершилась трагікомедія під умовною назвою "вибори", назвами актів якої є - "Порушення прав громадян на вільне волевиявлення", "Порушення прав обирати і бути обраним", "ПравоЛОМНА система України" і "ЛІВОсуддя". І "антракти" між актами цієї трагікомедії невиправдано затягнулися. Я розумію, що Вам "чєртовскі хочєтся поработать", тому у вас такі часті відпустки. Влітку у Вас була навіть "робоча” відпустка. Принагідно нагадаю, що в правовому значені "робочих” відпусток не буває. Буває – за свій рахунок, або за кошти бюджету . Ви відпочивали за свій рахунок, чи за кошти бюджету? Бо "робоча відпустка” – не проходить! "Вона" – або робота, або відпустка, бо термін "робоча відпустка” сприймається в народі як "святий грішник”.

Хочу Вам туди, в "криївку", повідомити, що промислове виробництво впало у ваших олігархів на 16% , по Донецькій області – більше 20% . Так що "Ваші крепкіє господарники" валять економіку України повним ходом. Засмучу Вас - Захід України таких провалів не допустив. Вісті з "баштанних полів" теж не втішні, бо банк ГАрбузенка приховано девальвує гривню. Пологовий будинок "Кривосіся” відмовляється годувати дітей "натуральним молоком" і переходить на штучне харчування за рахунок чергових запозичень, збільшуючи борг і дорослих, і немовлят, і ненароджених перед всім світом….. Та не буду переобтяжувати Вас шкідливим негативом, бо в "криївці" невідкладна допомога , мабуть, набагато гірша, ніж в Феофанії – може не встигнути...

Пора, Бруте, пора. Пора вилазити з "криївки". На порозі ( не дай Боже) – смута.

Так що - пора, Бруте, пора ставати Братом українців і Сином України, а не їхнім гнобителем! Правда, якщо таке можливе в принципі. Якщо цьому не завадять добре завчені "понятія паханату"?! Якщо завадять, то слід пам’ятати, що кожного з вас - "наполеончиків" з угрупування "ПР" - очікує попереду персональне "Ватерлоо", або й колективне.... Стійкою ознакою того, що "была без радости любовь, разлука будет без печали", є масове зникнення білбордів Гаранта з обличчями, рясно облитими фатальними яйцями і фарбами. На сході зникли "Янукович – наше майбутнє", а в Криму за часів "Васі Біти" і нинішнього Могильова вже не знайти "Янукович – надія Криму".

***

Примітка: „грипси” – один з елементів потаємних комунікацій в ОУН.-УПА.

Володимир Пилипчук,
саркастичний політолог
з Самостійної України

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.