“Зеленський перевіряє суспільство Тігіпком” - західні оглядачі коментують

Автор/джерело -  © Голос Америки 



Дата публiкацiї - 27.02.2020 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=4281

Новини про розгляд кандидатури екс-віцепрем’єра України Сергія Тігіпка не лишилась без уваги західних оглядачів.

Раніше ЗМІ повідомили, що президент Зеленський розглядає кандидатуру Тігіпка у якості потенційної заміни Олексія Гончарука на чолі уряду. Інформацію про зустрічі із Тігіпком підтвердив у коментарі "Радіо Свобода" і сам президент України.

"Якщо Тігіпко, який навіть у порівнянні із іншими політиками, які працювали у минулих урядах, має принципи "міцні", як гума, стане прем’єр-міністром - неможливо буде говорити, що уряд Зеленського являє собою щось нове. Натомість йтиметься про найбільш майстерну зміну назви у виконанні політтехнологів у Східній Європі", - пише Максиміліан Гесс, дослідник консалтингової фірми AKE International.

Скажіть мені, що це жарт з Києва, столиці пліток", -твітує екс-депутатка Європарламенту Ребекка Гармс.

"Зеленський випробовує у суді громадської думки гіпотезу уряду на чолі із Сергієм Тігіпком, бізнесменом та колишнім віцепрем’єром у Януковича. На тлі цього: тихе повернення колишніх прихильників Януковича протягом останніх кількох місяців", - пише французький журналіст Стефан Сіоган.

Ситуацію не лишив без уваги і британський економіст Тімоті Еш, який на сторінках англомовного видання Kyiv Post пише, що "Тігіпко не є відповіддю для України".

Звертаючи увагу на минулу роботу Тігіпка в уряді Януковича, бізнес історію та інше, Еш ділиться думкою, що у минулому за Тігіпка українській економіці не було чим похвалитись.

"Тігіпко представляє стару школу економічного мислення - який сигнал надіслало би його призначення зараз, у час, коли Україна намагається повідомити світу, що там думають по-новому", - пише Еш, - "І чи була політика (у царині економіки - прим. ГА) настільки вже доброю за Тігіпка у минулому? Не думаю. Чимало макроекономічних дисбалансів, з якими Україні довелось боротись у 2013-14 мали початок у рішеннях від 2010-го року, коли Тігіпко був близьким до економічної політики. Він мав шанс реалізувати реформи у минулому і не спромігся. Які у Зеленського причини вважати, що він має рішення тепер?"

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.