Вибух газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород» - «ланка в ланцюзі» запланованої «здачі» Росії української ГТС?

Автор/джерело -  © «ОБКОМ»  



Дата публiкацiї - 8.05.2007 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=758

Колишній керівник «Нафтогазу України» підозрює, що диверсанти засіли саме в «Нафтогазі».

До «Обкому» надійшла заява народного депутата, голови Конгресу українських націоналістів, екс-керівника «Нафтогазу України» Олексія Івченко. Текст заяви див. нижче, а поки ми нагадаємо одну нашу недавню публікацію - В Євросоюзі не можуть зрозуміти, навіщо Україна лізе в газотранспортний консорціум:

«Радник комісара ЄС із питань енергетики Юріс Озолінц сумнівається в доцільності створення газотранспортного консорціуму за участю України, Росії і Німеччини. Як відмітив експерт, Україна цілком здатна самостійно експлуатувати власні газотранспортні мережі.

Україна - самодостатня транзитна країна і може успішно продовжувати транспортувати газ до Європи без залучення додаткових партнерів, вважає Юріс Озолінц. На його думку, українська газотранспортна система має могутній технічний потенціал, тому самостійна експлуатація власних газових мереж може принести Україні чималі економічні вигоди.

«Якби транспортна система України знаходилася в такому поганому стані, що не була б здатна самостійно залучати фінанси для її підтримки, тоді могли б бути розмови, що хтось повинен брати участь в консорціумі. Але я таких сигналів не чув. Всі говорять, що українська газотранспортна система у повному порядку», - сказав Озолінц. Радник комісара ЄС із питань енергетики попереджає, що створення тристороннього газотранспортного консорціуму може зробити цей бізнес непрозорим і від цього постраждає кінцевий європейський споживач».

А зараз - сьогоднішня заява пана Івченко:

 

Заява голови Конгресу Українських Націоналістів, народного депутата України Олексія Івченка з приводу вибуху на магістральному газопроводі «Уренгой-Помари-Ужгород»

7 травня в Таращанському районі Київської області на ділянці магістрального газопроводу високого тиску «Уренгой-Помари-Ужгород» стався вибух газу. Зруйновано близько 30 метрів труби діаметром 1400 мм, декілька гектарів навколишньої території повністю випалено вогнем, десятки населених пунктів Таращанського та Богуславського районів залишилися без газу.

Попри всі намагання нинішнього керівництва Мінпаливенерго та НАК «Нафтогаз України» створити в громадськості враження, що, мовляв, нічого особливого не сталося, це не сховає очевидного факту - аварій такого масштабу на магістральних газопроводах Україна досі не знала.

[b]Вчорашній вибух на газопроводі «Уренгой-Помари-Ужгород» слід розглядати не як нещасний випадок чи просту безгосподарність (хоча безгосподарності в «Нафтогазі» зараз більше, ніж будь-коли протягом існування компанії). Це закономірний, більше того, зумисний наслідок злочинних дій державних посадовців, що очолюють Міністерство палива та енергетики України і Національну акціонерну компанію «Нафтогаз України». Вибух – лише одна ланка в цілому ланцюгу подій і чинників, які відбуваються в нафтогазовій галузі після приходу до влади «біло-синьої» коаліції і мають на меті «здачу» стратегічного активу України – її газотранспортної системи.[/b]

По-перше, це системне і зумисне недофінансування дочірньої компанії «Укртрансгаз», яка здійснює транспортування газу територією України. Компанія фактично позбавляється коштів для виконання робіт з поточного ремонту та обслуговування ГТС. Так, особистим розпорядженням міністра палива та енергетики України Юрія Бойка «Укртрансгаз» змусили підписати кабальну угоду про закупівлю технологічного газу в компанії «УкрГазЕнерго» (читай – «РосУкрЕнерго»). Ціна цього газу – 130 доларів за 1000 кубічних метрів, тоді як нині діюча транзитна ставка – 1,6 доларів за 1000 куб м на 100 км маршруту – обрахована на базі ціни технологічного газу не 130, а 95 доларів. Відповідно, транзитування природного газу по суті стає збитковим для «Укртрансгазу». Ще восени минулого року я неодноразово заявляв у ЗМІ – внаслідок таких дій «Укртрансгаз» буде загнано в борги, і компанія просто не матиме коштів ні для покриття заборгованостей, ні для забезпечення належного функціонування газопроводів. Сьогодні можна переконатися, що саме це і відбулося.

По-друге, за ініціативою нинішнього керівництва Мінпаливенерго та НАК «Нафтогаз України» була створена компанія «Укргазмережа», до якої шляхом незаконних дій, із використанням рейдерських методів та під тиском силових структур, забирають розподільчі газові мережі від тих облгазів, які сьогодні не підконтрольні команді міністра палива та енергетики Юрія Бойка. Бажаючи якомога швидше накласти лапу на ці активи, ініціатори подібних дій абсолютно не переймаються тим, чи буде забезпечено належний рівень обслуговування розподільчих мереж в регіонах. Якщо ця практика атак на облгази не буде зупинена, то вже в найближчому майбутньому аварії, подібні до вибуху на магістральному газопроводі «Уренгой-Помари-Ужгород», неминуче стануться і на розподільчих мережах. Це може статися завтра чи післязавтра – а може відбутися навіть сьогодні.

По-третє, 16 січня 2007 року з ініціативи все того ж Юрія Бойка Кабмін прийняв постанову № 31, відповідно до якої в «Укртрансгазу» та облгазів забрали право збирати кошти зі споживачів за надані послуги з транспортування газу. Це право було передано компанії «УкрГазЕнерго». Таким чином, кошти, які мали б надходити до державного «Нафтогазу», скеровуються в підконтрольні нинішньому керівництву Мінпаливенерго структури – «УкрГазЕнерго» та «РосУкрЕнерго».

Надзвичайна подія на магістральному газопроводі «Уренгой-Помари-Ужгород» - доказ того, що влада більше не має права закривати очі на те, що коїться в нафтогазовій галузі з подачі міністра палива та енергетики Бойка та його «команди». Кабінет Міністрів повинен провести детальне розслідування причин вибуху та терміново вжити заходів, які не дозволять перетворити нафтогазову галузь України в майданчик для приватних комерційних ігор тих, хто сьогодні очолює Мінпаливенерго та «Нафтогаз». Якщо ж цього не станеться, це означатиме, що КМУ сам є учасником процесу умисного нищення газотранспортної системи України.

7 травня 2007 року

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.