Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Про можливі плани Путіна. Анексувати Білорусь, щоб тиснути на Україну

Політологія 20331 перегляд

Опубліковано - 31.12.2019 | Всі публікації | Версія для друку

Про можливі плани Путіна. Анексувати Білорусь, щоб тиснути на Україну
Росія у 2019 році посилила медійний, економічний та військовий тиск на Білорусь, відтак експерти не виключають, що в наступному році Володимир Путін може зазіхнути на анексію сусідньої держави, створення нового союзного утворення з Росії та Білорусі, яке очолить новий-старий лідер Путін.

Про це пишуть Стівен Бланк, експерт Ради американської зовнішньої політики у виданні The Hill та Володимир Ісаченков, московський оглядач видання Associated Press.

Анексувати Білорусь і посилити тиск на Україну – Стівен Бланк

Володимир Путін у 2020 році продовжуватиме підривні дії проти США та їхніх союзників по всьому світі, - переконаний Стівен Бланк, експерт Ради Американської зовнішньої політики. На його думку, Росія у новому році спробує силою (хоч і не обов’язково військовою) приєднати Білорусь до Російської Федерації.

"Анексія Білорусі змінить правовий статус Росії, відтак з’явиться потреба створити нову конституцію, - аналізує Стівен Бланк. - Володимир Путін може цим скористатись, щоб узаконити себе в якості очільника нового союзного утворення". Адже основна мета Путіна, мовиться у коментарі Бланка, продовжити правити і після закінчення президентського терміну у 2024 році.

Якщо анексія вбудеться, Кремль швидше за все вcтановить у Білорусі військові бази, де дислокуватимуться повітряні та сухопутні війська. Це дозволить Москві отримати кордон з Польщею, обійти з північного флангу Україну та зосередити тиск на Україну зі сходу, півдня та півночі (а також потенційно з південного заходу у Молдові), - аналізує американський експерт. Анексія Білорусі також посилить російську загрозу для країн Балтії з півдня та сходу.

Бланк переконаний, що така поступова російська агресія загрожує інтересам НАТО та США. Саме тому, вважає експерт, Держсекретар США Майк Помпео у січні планує відвідати Мінськ.

Цей візит, серед іншого, показує, що США розуміють важливість проблеми і потенційно готові допомогти Білорусі повернутись до Європи. Він також є сигналом для Москви, що США і, ймовірно, американські партнери не терпітимуть російської агресії у білоруському напрямку, пише Стівен Бланк.

Анексія Білорусі можлива, але дуже ризикована – Володимир Ісаченков

Володимир Ісаченков продовжує тему потенційної анексії Білорусі. Хоча попереджає, що такий крок містить великі ризики для російського президента Путіна.

Перспективи створення союзної держави надихнули б частину росіян, які мріють про славу імперії - вважає Ісаченков. Утім це також викличе опір серед населення Білорусі і призведе до подальшої протидії країн Заходу.

Лукашенко, який перебуває при владі вже понад чверть століття, обіцяє зберегти незалежність. Він навіть заявив, що російська спроба захопити Білорусь може призвести до війни з НАТО.

Тим часом Москва продовжує тиснути на Мінськ, - зауважує експерт Ісаченков – зокрема, ціни на російські енергоносії для білорусів зростають, а субсидії скорочуються.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політологія»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.