Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Розправа. (До річниці ВМС ЗС України)

Думка українця 18017 переглядів

Опубліковано - 10.07.2008 | Всі публікації | Версія для друку

СКР-112
СКР-112
Кожна держава має свою історію, істориків та її «написателів». Але загарбник свою історію обов’язково підмальовує, злочини виводить у ранг героїки, всіляко паплюжить свою жертву а себе висвітлює її благим покровителем.

Люди старшого покоління, якщо багаторічне порабощіння їх не закомплексувало, вони, мислячі, – можуть на тлі сьогодення правдиво оцінити істинність минувшини та її наслідки.

Пам’ятаю, як у дитячих садочках дітям прищеплювали любов до В. Ульянова, а в школі, на уроках історії, щодо подій 1917 – 1920 рр., – велич значення для всього людства крейсера «Аврора» та потугу його холостого пострілу, що примусив тимчасовий уряд тікати.

Десь у 20 – 30 рр. того часу, на Неві, навпроти Зимового палацу ГЕРОЇЧНИЙ крейсер поставили «на прикол». З того часу (й понині?) крейсер-музей, – «ГОРДОСТЬ РОССИИ» – відвідують туристи, а школярі – ОБОВ’ЯЗКОВО. Там їм розповідають про «героїчний» удар «холостяком» по Зимовому й т.і.

У 1991 році, завдяки переляку Москви внаслідок т.зв. ГКЧП багатостраждальна Україна ПОНОВИЛА свою ЗАКОННУ, 1918 року В. Ульяновим варварськи закривавлену незалежність. Не примиряючись з незалежністю України, Москва оточила акваторію українського Чорного моря щойно відібраними в України військовими кораблями. Демонстрували свою імперську суть, спрямовану на збереження окупації Криму.

І тоді сторожовий корабель пограбованого, недоруйнованого флоту СКР-112, що знаходився у бухті Донузлав (командир корабля на той час капітан-лейтенант С. НАСТЕНКО), – з майорячи на вітрі прапором України, під ОБСТРІЛОМ ворожих кораблів, прорвав блокаду й прийшов в Одесу. Цей дійсно ГЕРОЇЧНИЙ вчинок – не холостий постріл. Цей БОЙОВИЙ ПОДВИГ теж став сигналом до дій…

Але героїчний корабель згодом був порізаний на брухт!

ЩО СКАЖЕМО НАРЕШТІ?

Видається, що й цей негідний вчинок, серед іншого, став причиною недавнього безкарного шовіністичного шабашу на Графській пристані у Севастополі.

СКР-112 – без сумніву, НАЦІОНАЛЬНА ГОРДІСТЬ! СКР-112 – це національна святиня! КИМ же є в Україні ті, хто так жорстоко поглумився над святим?!... Замість п’єдестала у Севастополі – ще одна розрита та переорана козацька могила. І на Героя України знаходять інших кандидатів.

На цьому тлі, дивлячись на сьогодення, запитую, – ДОКИ? ДОКИ?... Пропоную: – у Севастополі такий же корабель, або макет поставити на п’єдесталі. Можна – коштом тогочасних очільників держави та урядовців, що взяли такий гріх на душу, можна й за злодійську депутатську платню. Поставити, і щоб ні одна підла істота й близько підійти не насмілилась!

Час підказує, давно пора рішуче й безкомпромісно анулювати вигадану на догоду Москві АВТОНОМІЮ українського Криму.

Сергій ТАУЖНЯНСЬКИЙ,
ветеран Народного Руху України

Київ-Славута

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Думка українця»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.