Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Точка неповернення. Україна - ніщо, ширка за будь-що

Політмаразми 62996 переглядів

Опубліковано - 11.07.2008 | Всі публікації | Версія для друку

Точка неповернення. Україна - ніщо, ширка за будь-що
На початку цього тижня Президент Віктор Ющенко зустрівся із фракцією БНУНС. Зустріч проходила за зачиненими дверима, але те, що розповідають свідки - шокує.

Діалогу, як завжди, не вийшло. По суті, це був суцільний монолог Президента. Віктор Ющенко прочитав нам півторагодинну лекцію і не дав можливості депутатам висловитися”, - поділився своїми враженнями від зустрічі народний депутат України Тарас Стецьків.

- Відверто кажучи, я був шокований, - каже Стецьків. - Президент поставив умовою прийняття бюджету - ухвалення в другому і остаточному читанні закону про судоустрій. Цей закон, по суті, ліквідовує Верховний суд України і фактично переводить судову систему під контроль Банкової. Мене вразив порядок денний сесії, який нам запропонував Президент. Перше питання – закон про судоустрій, потім нібито ми приймаємо бюджет (хоча під великим питанням), потім, цитую Президента: “Ви маєте заслухати звіт слідчої комісії щодо Луценка…“ Тут представники “Народної Самооборони” обурилися. Тим паче, що не було рішення слідчої комісії. На що Ющенко заявив: “Воно буде!”. І останній пункт, який Президент визначив у порядку денному, було Євро-2012. Ось такими є пріоритети керівника держави. Якщо би Рада ухвалила закон про судоустрій, відсторонила Луценка, а прокуратура вже давно під Колесниковим-Балогою, то це страшно. Бізнес струсонеться першим. Тоді з фракції Тимошенко можуть одразу втекти щонайменше 20 депутатів-бізнесменів. Я думаю, Балога запевняє Президента, що шантажем він дотисне “НУ-НС” до “широкої коаліції”, мовляв, 37 голосів (більшість у фракції) для прийняття рішення буде. А як не буде, то будуть дострокові вибори. На запитання “Що чекати від виборів?” Балога відповідає зацікавленим особам: “Тоді повториться Київ”… Він думає, що в загальноукраїнському масштабі можна повторити київські вибори. Правда, розуміє, що у всіх 25 областях це не вдасться. Вони планують це зробити вибірково. Але спочатку мають намір поміняти закон – запровадити “мажоритарку” і проводити наступні вибори за змішаною системою. Таким чином за рахунок “мажоритарки” та адмінресурсу вибити частину голосів від Тимошенко. Тоді партія влади (так званий Блок Ющенка), Литвин і “Регіони” проходять в парламент і утворюють коаліцію. Порахували, що на дострокових виборах можуть набрати 240 голосів: “Регіони” – 180 і по 30 – Блок Ющенка і Литвин. Вони хочуть створити Блок Ющенка, запакувати туди все, що пакується, зокрема і “Нашу Україну”. Питання в тому, чи основні акціонери “НУ” захочуть лягати у братську могилу разом з “ЄЦ”, НДП, ПППУ… Не факт! Бо я не впевнений, що цей блок зможе подолати 3%.

- Тарасе, чи вдалось на зустрічі комусь з депутатів поставити питання Президенту, висловити свою думку?

- Президент почав зустріч цілком нормально, спокійно. Але слово взяв Олесь Доній і рознервував його. Після цієї зустрічі у мене склалося враження, що фактом свого народження я зобов’язаний Віктору Андрійовичу Ющенку. Президент сказав нам: “Ви усі були ніхто! Я вас усіх привів у політику, ледь не зі смітників підібрав. Я за вас усіх постраждав. Що ж ви мене тепер не підтримуєте?!” Після того, як ми обурилися щодо звіту комісії щодо Луценка, Ющенко впав у нерви і заявив: “Я від вас не хочу ніякої допомоги! І мені, Романе (до Зварича), твоя допомога не потрібна”. Це реакція на позицію Зварича на “Свободі Савика Шустера”, де йшлося про отруєння Ющенка. Потім заявив: “Я сам на сам буду розбиратися з тим, хто мені викинув звинувачення”, маючи на увазі Жванію, який заявив, що не було отруєння. І додав: “Я вас запевняю – злочинець сяде в тюрму!” Це, по суті, прямий натяк, що Жванію посадять… Потім Президент накинувся на Гриценка, мовляв, скажіть мені, хто більше паплюжить Президента, ніж ти, Толя, колишній міністр оборони? Гриценко не витримав, встав і вийшов… Я усю зустріч, як учень, тягнув руку, щоб сказати те, що запланував. Але мене не помічали… На жаль, у Президента в голові – своя правда, і іншої правди він чути не хоче. Я встиг лише сказати, що ми четвертий раз слухаємо його лекцію, може, він хоч раз послухає нас. Але він вже не мав часу, бо була запланована зустріч з Президентом Чехії. Встав і пішов. Я його догнав і сказав, що мені є що йому сказати. “Тарасе, вийди з блуду”, - заявив Президент. “Я в блуд не входив, - відповів. - Я маю пропозиції, які стосуються держави!” “Добре, – сказав Віктор Андрійович помічнику, - Запиши його на завтра на три хвилини”. Думаєте, мені хтось подзвонив? Ні.

- Що б ви сказали Президенту?

- Я би сказав те, що думаю. Я думаю, що Ющенко зараз проходить “точку неповернення”. Не скажу, що він її вже пройшов, але він на цьому шляху… Ця “точка неповернення” не стосується другого терміну. Вона стосується того, у якому образі він увійде в історію.

- Це би щось змінило?

- У мене принаймні совість була би чистою…

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політмаразми»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.