Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Американський Стоунхендж» - 10 новітніх заповідей людству чи засторога масонів?

Цивілізаційні процеси 39563 перегляди

Опубліковано - 26.02.2009 | Всі публікації | Версія для друку

Проріз в центрі одного з вертикальних каменів утворює “вікно”, що співпадає по розташуванню зі сходом Сонця в дні літнього і зимового сонцестояння і під час рівнодення.
Проріз в центрі одного з вертикальних каменів утворює “вікно”, що співпадає по розташуванню зі сходом Сонця в дні літнього і зимового сонцестояння і під час рівнодення.
На вершині одного з пагорбів графства Елбертон, що знаходиться в штаті Джорджія (США), підноситься вражаюча і незвичайна архітектурна споруда. Туристичні путівники іменують цю споруду Georgia Guidestones, тоді як місцеві жителі прозвали її «Американський Стоунхендж».

На чотирьох основних вертикальних плитах з блакитного граніту заввишки 5 метрів кожна, на 8 найбільш розповсюджених мовах світу вигравійовано 10 коротких фраз в якості послання для всього людства.

Лицьова частина північно-східного блоку містить російський текст. Повідомлення - довільний переклад повідомлення англійською мовою і в підсумку містить 11 граматичних і стилістичних помилок. Остання фраза (“ПРИРОДІ ТЕЖ ЗАЛИШТЕ МІСЦЕ!”), на відміну від англомовного тексту, не повторюється.

Ось що вигравійовано на «російській» стороні одної з плит:
Англомовний текст
Англомовний текст
ХАЙ ЗЕМНЕ НАСЕЛЕННЯ НІКОЛИ НЕ ПЕРЕВИЩУЄ 500.000.000, ПЕРЕБУВАЮЧИ В ПОСТІЙНІЙ РІВНОВАЗІ З ПРИРОДОЮ

РОЗУМНО РЕГУЛЮЙТЕ НАРОДЖУВАНІСТЬ, ПІДВИЩУЮЧИ ЦІННІСТЬ ЖИТТЄВОЇ ПІДГОТОВКИ І РІЗНОМАНІТТЯ ЛЮДСТВА

ЗНАЙДЕМО НОВУ ЖИВУ МОВУ, ЗДАТНУ ОБ'ЄДНАТИ ЛЮДСТВО.

ПРОЯВЛЯЙТЕ ТЕРПИМІСТЬ В ПИТАННЯХ ПОЧУТТІВ, ВІРИ, ТРАДИЦІЙ І ПОДІБНОМУ ДО НИХ

ХАЙ СПРАВЕДЛИВІ ЗАКОНИ І НЕУПЕРЕДЖЕНИЙ СУД ВСТАНУТЬ НА ЗАХИСТ НАРОДІВ І НАЦІЙ

ХАЙ КОЖНА НАЦІЯ САМА ВИРІШУЄ СВОЇ ВНУТРІШНІ СПРАВИ, ВИНОСЯЧИ НА СВІТОВИЙ СУД ЗАГАЛЬНОНАРОДНІ ПРОБЛЕМИ.

УНИКАЙТЕ ДРІБ'ЯЗКОВИХ СУДОВИХ ТЯЖБ І ДАРЕМНИХ ЧИНОВНИКІВ.

ПІДТРИМУЙТЕ РІВНОВАГУ МІЖ ОСОБИСТИМИ ПРАВАМИ І СУСПІЛЬНИМИ ОБОВ'ЯЗКАМИ

НАД УСЕ ЦІНУЙТЕ ПРАВДУ, КРАСУ, ЛЮБОВ, ПРАГНУЧИ ДО ГАРМОНІЇ З НЕСКІНЧЕННІСТЮ.

НЕ БУДЬТЕ РАКОМ ДЛЯ ЗЕМЛІ, ПРИРОДІ ТЕЖ ЗАЛИШТЕ МІСЦЕ!

І ось вже майже 30 років, з моменту відкриття цієї споруди, навколо неї не затихають суперечки, головним чином - через вищеозначені послання (заповіді). Головними супротивниками цієї споруди є прихильники «теорії змови», які стверджують, що за будівництвом цієї споруди стоять представники «світової тіньової ієрархії», яка намагається контролювати народи і уряди світу, а послання є ні чим іншим, як 10 заповідями «Нового Світового Порядку», до якого прагнуть всі ці масони і змовники.

Незвичайна і втаємничена власне історія будівництва цієї архітектурної споруди.
Коротка інформація про монумент
Коротка інформація про монумент
Американський Стоунхендж

У червні 1979 року пізно увечері до офісу гранітообробної компанії Elberton Granite Finishing Company містечка Елбертон увійшов добре одягнений чоловік, який побажав дізнатися розцінки на спорудження великих монументів з місцевого каменя. Він назвався містером Крістіаном (R.C. Christian) і повідомив, що представляє невелику групу американських громадян, які хотіли б надалі залишитися анонімними. Респектабельний пан поцікавився вартістю обробки граніту, а також банками, що обслуговували компанію.

Крістіан пояснив здивованому керівникові фірми містеру Фендлі, в чому суть його прохання. Він сказав, що група ініціаторів проекту бажає встановити де-небудь в пустинному районі монумент з граніту.

Незвичайний пам'ятник повинен складатися з шести цілісних каменів з висіченим на них посланням на восьми мовах: англійській, іспанській, російській, китайській, арабській, івриті, хінді і суахілі. Невідомі меценати хотіли також передбачити можливість розширення меж монумента в майбутньому для спорудження нових каменів по зовнішньому кільцю, на яких послання людству буде висічено на інших мовах.

Ця компанія є найбільшою в світі по обробці каменя, проте таких складних замовлень досі вона не отримувала. Загальна вага монумента складала 119 тонн, висота - майже шість метрів, понад 4 тис. висічених букв. Замовники вимагали залучення кращих експертів по обробці і конструюванню монументів.

Декілька тижнів потому гроші вже надійшли на рахунок компанії.

Елбертон був вибраний як ідеальне місце для споруди. Християн вибрав ділянку приблизно на два гектари на одній з місцевих ферм. Замовники просили, щоб, як тільки проект буде завершений, їм передали теку зі всіма документами, що стосуються проекту, з тим, щоб назавжди зберегти секрет.

Християн та інші анонімні спонсори замислювали монумент на століття, і заклик до розумного людства був ретельно сформульований незалежно від національностей, релігій або політики.

На каменях було висічено десять коротких максим, що проголошують важливість контролю над чисельністю земного населення і інших правил поведінки людини на Землі.

Один з найбільш незвичайних монументів в США був відкритий 22 березня 1980 року (в день весняного рівнодення – прим. «Аратти»). У народі його відразу охрестили “Американський Стоунхендж”. Його складові частини виконані з біло-блакитного граніту. Чому вибрали саме Джорджію? Тут дуже багато високоякісного каменя, м'який клімат, прекрасні майстри. До того ж прабабуся Крістіана була родом з цих місць.
Скошений отвір на рівні очей в центральному камені розташований з півдня на північ так, що вночі в нього завжди видно дороговказна Полярна зірка
Скошений отвір на рівні очей в центральному камені розташований з півдня на північ так, що вночі в нього завжди видно дороговказна Полярна зірка
Монумент незвичайний

Чотири великі вертикальні камені зовнішніми сторонами указують на межі руху Місяця протягом року.

Верхній горизонтальний камінь (дах) - календар. По сонячному променю, що падає крізь отвір, виконаний в нім, можна визначити день року опівдні кожної доби.

Проріз в центрі одного з вертикальних каменів утворює “вікно”, що співпадає по розташуванню зі сходом Сонця в дні літнього і зимового сонцестояння і під час рівнодення. Опівдні сонце світить в проріз так, що визначає полудень на косій лінії внизу каменя.

Скошений отвір на рівні очей в центральному камені розташований з півдня на північ так, що вночі в нього завжди видно дороговказна Полярна зірка, що символізує постійність і єднання з природою. Всі вимірювання по розмірах і орієнтації в просторі при встановленні монумента проводилися найретельнішим чином.

Американці відомі у всьому світі як вельми прагматичні люди, які дарма не витратять зайвий долар. Християн і його друзі начисто спростовують це твердження.

Пройшло вже понад чверть століття, як стоять дороговказні камені Джорджії, а імена спонсорів так і залишилися невідомими. Щорічно десятки тисяч американців приїжджають в містечко Елбертон, щоб побачити незвичайний монумент і прочитати послання жителям Землі.

За матеріалами Інтернет-видань

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Цивілізаційні процеси»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.