Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


10 порад для створення власної бренд-спільноти

Управління 35012 переглядів

Опубліковано - 27.10.2009 | Всі публікації | Версія для друку

10 порад для створення власної бренд-спільноти
Створення та керування бренд-спільнотами є завжди актуальним питянням, оскільки бренди шукають нові шляхи комунікацій зі своїми прихильниками.

Ще два роки тому, маркетинг у соціальних медіа означав моніторинг блогосфери та адміністрування форумів, але зараз маркетологи переходять на активне створення та управління бренд-спільнотами.

Отже, що потрібно для створення дійсно виняткової бренд спільноти? Поради дає Дейв Балтер (Dave Balter), який є засновником і головним виконавчим директором BzzAgent, маркетингової медіа-мережі зі штаб-квартирою в Бостоні.

1. Фокус на потребах користувача.

Великі бренди усвідомили, що вони можуть об’єднувати сотні тисяч, навіть мільйони клієнтів, але реальна і конструктивна взаємодія це поки що не досягнута мета. Краще сфокусуйтесь на відповіді на запитання: “Чому споживачі мають сформувати спільноту навколо нашого бренду?” ніж на “Скільки людей ми можемо зареєструвати?”

2. Будуйте взаємовідносини “багато до багатьох”.

Бренд-спільнота не має базуватися на взаємовідносинах “один до багатьох” - це буде “абсолютизм”. Люди повинні взаємодіяти один з одним, а не просто з “брендом”, якщо ви хочете створити успішну бренд-спільноту. Таким чином, створюйте peer-to-peer комунікації.

3. Мисліть локально.

Бренд-спільноти – це рішення не тільки для компаній або продуктів з величезними бюджетами. Бренд-спільнота може бути однаково важливою як для вашої марки місцевого морозива чи для прикольного ательє, так і для великого бренду. Хто знає, можливо з вдалою бренд-спільнотою ви також можете стати великим брендом. Хіба це не мета?

4. Не створюйте “ще більше”.

Величезні об’єми інформації про ваш бренд розповсюджуються в мережі кожного дня. Замість того, щоб витрачати час на прохання до людей створити більше контенту, зробіть так, щоб їм було зручно взаємодіяти з контентом, який вже існує.

5. Просувайтеся за допомогою відомих людей.

Не важливо, чи ваша спільнота присвячена бренду “Nemiroff” чи дитячому конструктору “Лего”, - прихильники люблять, коли хтось з відомих людей визнає їхні знання справи, досвід та уподобання. Знайдіть шляхи підключити користувачів, які можуть бути трішки “екстра”. І не дозволяйте анонімності – якщо хтось справді ваш прихильник, вони матимуть бажання, щоб про це знали.

6. Скажіть “Привіт!”

Прихильники хочуть знати, чи ви робите щось більше, ніж мовчки спостерігаєте за ними чи монетизуєту взаємовідносини за допомогою купонів або знижок. Краще запропонуйте спільноті дізнатися, які нові продукти розробляються на даний моменту у вашій компанії.

7. Нехай ваші прихильники захистять вас.

Єдиний спосіб надихнути ваших найкращих прихильників – дозволити їм робити свої “чудесні” речі без втручання, за винятком питань етики та законності. Ваші прихильники – не “пішаки” у ваших руках – вони є вашими партнерами, тому поводьтеся із ними належним чином.

8. Не модеруйте “поблажливо”.

Створення “пропаганди” – це більше, аніж забезпечення сервісом, за допомогою якого користувачі можуть зібратися. Якщо ваша основна робота – видалення лайки та “підтримування чистоти” – ви не зможете надихнути ваших прихильників на пропаганду. Не бійтеся глибоко вникати у діалог.

9. Нехай все залишається простим.

Те, що ви можете додати нову функіцю, не означає, що ви повинні це зробити. Зосередження на зміцненні спільноти – це найбільш важлива причина, яка змушує людей повертатися. “Збірна солянка” із опитувань-дошок оголошень-блог постів-відео плейлистів-аватарів-статусів може призвести до психозу.

10. Дотримуйтесь правила 1-9-90.

Це нове правило швидко стало стандартом. Ініціатором його є Джош Бернов і Шарлін Лі (Josh Bernoff and Charlene Li), які розповіли про нього у своїй фундаментальній праці Groundswell. 1% від учасників спільноти будуть створювати контент, 9% будуть коментувати або взаємодіяти із ним, а 90% будуть просто вибирати. Гарне правило в онлайн-світі, і треба мати його на увазі.

Кілька років тому велика ідея полягала в тому, що бренди були змушені “відпустити” контроль. Сьогодні бренди запрошують повернутися на “цей бік”, і вони запрошують прихильників, які не хочуть бути більше сторонніми спостерігачами. Тому переконайтеся, що ви готові до спілкування - і ваші прихильники готові розпочати!

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Управління»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.