Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Коли накипіло...

Людина і влада 23851 перегляд

Опубліковано - 1.07.2011 | Всі публікації | Версія для друку

Коли накипіло...
Я ніколи не страждала на заздрощі, намагалася завжди бачити свій шлях. Шлях світлий і добрий, щирий, бо переконана, що лиш таким чином людина може зватися справжньою. Завжди вважала, що моя країна найкраща у світі, як і її народ.

«Я належу до нації, яку благословив Іван Павло ІІ», – влучно сказала Ліна Костенко. Моя віра допомагала мені жити і боротися. Але останнім часом я почала відчувати фізичний біль від того, що мої знайомі виїхали за кордон, і їм ТАМ добре, їм ТАМ щасливо, їм ТАМ краще. І більше того, почали писати обурені листи, мовляв, що ти там ще й досі робиш, збирай речі і їдь сюди.

«Дебільна країна», – їхній висновок. Спочатку я злилася, потім мучилася, а потім, переборюючи біль, почала їх розуміти. Ми живемо лиш раз, навіщо присвячувати роки боротьбі за існування???

За віщо ми повинні терпіти зграю недолюдей біля керма влади, грубіянство в соціальних службах, абсолютну незахищеність перед міліціянтами і ще купу різноманітних проблем від нас не залежних? Коли ти почуваєшся у рідній країні «третім сортом», бо не маєш великих статків і нахабства, навіщо тоді ТАК жити? Боротьба протягом усього життя не означатиме успішний фінал.

Це не зневіра і не гімн розчарованого недопатріота, це суб’єктивна оцінка. І я не засуджую і не героїзую своїх знайомих, що знайшли кращу долю поза рідною країною, я їх розумію. Не серцем, не почуттям, холодним розумом розумію.

«Коли держава говорить з тобою кийками, з нею важко сперечатися». Деколи краще промовчати і піти. У цьому разі – полетіти...

Ви спитаєте, що я хочу цим сказати? А хтозна. Я б це назвала «Накипіло». І страшенно боюсь, що і мені скоро накипить…

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Людина і влада»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.