Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Домашні рослини, що приносять успіх

Екологія житла 86567 переглядів

Опубліковано - 16.09.2011 | Всі публікації | Версія для друку

Акація – це символ вічного життя
Акація – це символ вічного життя
Стародавні люди вірили, що магічною силою наділені не тільки тварини, але й рослини. Деревам навіть приносили жертви. Наприклад, скандинавські народи вірили, що їх походження пов’язане з деревами священного гаю. У багатьох культурах зустрічається таке повір’я, що душа людини переходить після смерті в рослини і квіти.

Домашні рослини здатні оновлювати душу людини. Така здатність рослин згадується в одному з творів Осипа Мандельштама. Домашні рослини здатні підняти настрій, поліпшити самопочуття, навіть збудити, – багато в чому завдяки запаху.

Акація

Дерево акація – це символ вічного життя. Акацію можна виростити у себе на городі або ж прикрасити на деякий час кімнату за допомогою квітів. Пелюстки акації можна засушити і зробити з них талісман. Запах акації піднімає настрій, викликає ентузіазм, налаштовує на досягнення мети. Багато домашніх рослин допомагають людині пережити втрату, акація не виключення. Її солодкуватий запах допоможе вразливим і чутливим натурам у весняній самоті. Запах-дурман зачаровує, штовхає на вчинення божевільних, але рішучих вчинків.
Мигдаль і його плоди вважаються символом початку нового життя і відродження
Мигдаль і його плоди вважаються символом початку нового життя і відродження
Мигдаль

Останнім часом стало модним заводити незвичайних домашніх тварин і незвичайні домашніх рослини. Однією з таких рослин може стати мигдаль, який у релігійній християнській культурі вважається віддзеркаленням божественного. Мигдаль і його плоди вважаються символом початку нового життя і відродження. Незважаючи на якусь релігійність, мигдаль загартовує людину зовсім не християнськими якостями терпіння, прощення, смиренності. Навпаки, мати цю рослину або його плоди у себе вдома, означає ніколи не здаватися, йти до мети, оскільки мигдаль, зокрема, його аромат, здатний надихати і давати мудрість.
Братики -  талісман-оберіг для закоханих
Братики - талісман-оберіг для закоханих
Братики

Такі домашні рослини, як Братики (Анютині вічка) – дуже яскраві квіти, які можуть бути різних забарвлень з поєднанням білого і бузкового, фіолетового та жовтого та інших відтінків. Якщо придивитися до цих квітів, то може виникнути враження, що квіти спостерігають за людиною.

Згідно римської легенди квіти – це смертні, які наважилися подивитися на богиню любові Венеру. З тих пір квіти розглядаються як талісман-оберіг для закоханих.

Братики також мають здатність приваблювати, кликати любов до дому, а також оберігати кохання.
Ялівець
Ялівець
Духмяний ялівець

Ті, у кого вдома є гілочка ялівцю, ніколи не буде проблем з нечистою силою і злими намірами. Людина, яка прийшла в такий будинок, замисливши щось недобре, відчуватиме себе незатишно і не зможе довго знаходитися в гостях. При цьому ялівець потрібно розміщувати в темних куточках. Темні сили обов’язково будуть шукати причину свого незатишного положення, що видасть їх з головою. Крім того, у віддалених куточках будинку накопичується усіляка нечисть.

Ялівець має пробуджуючий, свіжий запах чистоти. Крім того, будинок буде і захищений і в ньому оселиться благополуччя.
Кленовий листок приваблює успіх в оселю й удачу
Кленовий листок приваблює успіх в оселю й удачу
Листя дерев

Листя деяких дерев також володіють магічною силою. Так, наприклад, кленовий листок приваблює успіх в оселю і удачу. Бажано зберігати один листочок, а не міняти щороку. Листок можна засушити, поклавши між сторінками книг, можна покласти в щільний папір і пригладити негарячою праскою. Кленовий листок може стати також чудовою прикрасою інтер’єру, якщо оформити його як картину, вставивши рамку.

Дубове листя вважається символом багатства.
Грона горобини збереже і примножить сімейне щастя
Грона горобини збереже і примножить сімейне щастя
Грона горобини збереже і примножить сімейне щастя. Горішки, листя та плоди цього дерева протегують чоловічій статі, зміцнюючи авторитет чоловіка в будинку.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Екологія житла»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.