Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Як пояснити «французький парадокс»?

Смачного! 52769 переглядів

Опубліковано - 8.11.2011 | Всі публікації | Версія для друку

Як пояснити «французький парадокс»?
Термін «французький парадокс» з’явився на світ ще у далекому 1968 році. Звичайно, - завдяки неспокійним американцям, які шукають у всьому причинно-наслідковий зв’язок. Парадокс виявився в тому, що французи, які споживають тонни білого хліба, сиру, масла, бекону, залишаються стрункими, і відсоток серцево-судинних захворювань у них на порядок менше, ніж в американців, які рахують калорії.

«Я їм все, що мені хочеться!»

Колись один із французьких «мислителів» заявив з ​​телеекрана, що секрет парадокса приховано у французькому вині, в якому містяться флавоноїди, які зміцнюють стінки кровоносних судин. І всі американці кинулися пити французьке вино, доходи комерсантів від продажу якого зросли на 44% відносно того, що було до телевізійної сенсації. Непоганий маркетинговий прийом. Як відомо, американці худішими і здоровішими не стали.

Через деякий час провели зв'язок між «французьким парадоксом» і вживанням оливкової олії. Перепрошуємо, - оливкову олія вживають не тільки французи, але й інші народи. І немає грецького парадокса або єгипетського, наприклад, а є «французький парадокс».

Пояснити «французький парадокс» просто. Досить лише подивитися, як живуть французи, і зробити висновки, чому нація природжених гурманів виглядає прекрасно.

Пояснення 1: Жодних перекусів між прийомами їжі.

Французи не роблять цього. Звичайно, вони можуть собі дозволити креп або вафлю, або багет, але у них не прийнято фаст-фуд. І ніякої «макдональдизації».

Пояснення 2: Пити еспрессо багато - адже це таке задоволення.

У французів прийнято пити традиційний еспресо зі шматочком бісквіта або шоколаду, обов'язково на блюдечку. Кава - рано вранці, кава після сніданку, кава в середині дня, кава після вечері - набирається 4-5 філіжанок кави за 24 години в одного француза. У такому випадку, швидкість обміну речовин доведеться вимірювати акселерометром.

Пояснення 3: Їсти страви тільки з високоякісних і натуральних продуктів.

І що б там не говорили, батьківщиною кулінарії можна назвати Францію. Тут усі цікавляться їжею і її приготуванням, починаючи від домогосподарок, закінчуючи Президентом. У цій країні не субсидуються програми по виробництву промислового харчування. Простіше кажучи, хімічні добавки, напівфабрикати та синтетичні продукти мають право на існування, але не підтримуються народом і державою.

Пояснення 4: 90-хвилинний обід і 2-годинна вечеря.


Приказка, що «французи живуть, щоб їсти», справедлива на всі 100%. Їжа для них - це одне з найбільших задоволень. 60 хвилин вони витрачають на їжу за обідом і 30 хвилин, щоб після цього випити каву. Їжа споживається так повільно, звичайно, щоб продовжити насолоду. З точки зору фізіології людини, така звичка розумна. Так як в мозок надходять сигнали про те, що людина вже наситилися, із запізненням на 30 хвилин. Ось чому французам важко переїсти. До того ж, порції в них маленькі.

Пояснення 5: Рухливий і динамічний спосіб життя.

У Франції дуже дорого їздити на машинах. Паливо коштує 1,5 євро за літр. Тому дешевше користуватися громадським транспортом. Французи - дуже рухлива нація. Городянам доводиться багато ходити пішки. У Парижі і Ліоні прийнято брати напрокат велосипеди. Їх можна орендувати за допомогою транзитної карти.

...Ех, ось вже ці французи, - дивовижний народ. Вони не морочать голову дієтами, не рахують калорії в кожному круасані, живуть і радіють життю! Адже це так приємно - не виснажувати себе голодом, коли навколо стільки смачної їжі!

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Смачного!»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.