Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Партія Регіонів готується до революції

Є така думка 34331 перегляд

Опубліковано - 26.02.2012 | Всі публікації | Версія для друку

Партія Регіонів готується до революції
Кінець тижня ознаменувався двома новинами. Перша - Янукович помилує Тимошенко, якщо вона попросить, друга - Партія Регіонів усвідомила, що в країні революційна ситуація.

Перша новина здивувала не дуже. Те, що Янукович мріє, щоб Тимошенко впала йому в ніжки - секретом давно не є. Як і те, що Тимошенко його пасаж не оцінить, а відправить гаранта в еротичну подорож, оскільки просити їй вибачення, по суті, немає за що. Адже у випадку обходження ПР з Тимошенко чітко простежуються методи Геббельса: «ми вас зґвалтували, а тепер - вилизуйте нам за це ноги».

Янукович вірить у те, що Тимошенко піде на таке приниження? Хоча, якщо він судить по собі і згадує свою молодість і свою біографію, то в те, що людина може принизитися заради чогось заповітного, він вірить. Але диво в тому, що не всі в країні зіпсовані червоточиною і гнилизною, а людина з гідністю на приниження не піде.

Хоча, з іншого боку, тепер на запитання представників ЄС Янукович зможе сміливо відповідати, що, мовляв, «Я запропонував їй варіант, як отримати свободу, вона - не скористалася. Значить, буде сидіти, поки не впаде мені в ніжки».

При цьому він забув той факт, що весь світ визнав справу Тимошенко - політичним замовленням, а його - тираном, який намагаються, за принципом середньовіччя, узурпувати владу. А тому, скільки б він не прагнув влаштувати хорошу міну при поганій грі, Захід в його слова більше не вірить. І сидіти гаранту або одноосібно - в особняку Межигір’я, без грошей, дотацій і поїздок в Давос, або здати все Росії до Митного союзу, отримати тимчасові преференції, а потім, знову ж, сидіти безвиїзно і чекати манни з неба. І в першому, і в другому випадку - Янукович і його оточення стануть безвиїзних, непотрібними і другосортними. Хоча, звичайно, з цієї ситуації є вихід - звільнити політв’язнів та допустити їх до виборів. Але на це Янукович піде тільки тоді, коли його вже зовсім притиснуть до стінки (тут також можна згадати і стінку, до якої поставили нерозумного правителя сусідньої держави, якому теж захотілося стати диктатором - прим.«Аратти»). Хоча, судячи з того, що відбувається в країні і світі, до цієї стінки йому залишилося півкроку.

Друга новина дійсно стала несподіванкою. По-перше, тому, що до Партії Регіонів нарешті дійшло, що революційна ситуація в Україну прямо по Леніну: верхи не можуть впоратися з обстановкою, а низи більше не хочуть її терпіти. А по-друге - про це заговорили розмовляючі голови ПР, а також дідусь Дапашліви.

Але що цікаво: усвідомити - то усвідомили, але, як погані школярі, уроку не засвоїли, а тому, за принципом Каддафі, стали випромінювати агресивні посили і відкриті погрози.

Перша - загроза від Дапашліви, який заявив, що якщо афганці та чорнобильці будуть лякати гарматами - будуть відповідати по всій строгості закону. Цікаво, а Дапашліви відповість за суворістю закону за зубожіння і обкрадання народу? Здається, афганці та чорнобильці вже придумали, який закон застосувати до відомого негрузина...

Друга - заява Єфремова про те, що якісь сили готують революцію. Тобто, якщо називати речі своїми іменами, Єфремов визнав, що дехто вже готовий скидати цю владу. Правда, поки не зрозуміло, хто ці «дехто» і «хто», але факт того, що нелегітимну владу, яка збагатила в кризу олігархів і довела народ до злиднів, вже можуть посунути - регіонали озвучують. Значить, усвідомили, що довели до ручки народ і до сказу Захід і Росію.

І як вони збираються на цю загрозу реагувати? Наприклад, влада Кувейту під час Арабської весни відреагувала на передреволюційну ситуацію дуже оригінально - роздала людям величезну кількість грошей, поліпшила соціалку в сто раз, запропонувала на кілька років безкоштовної їжі кожному, зробила безкоштовними інтернет і ТБ, а також деякі види зв’язку.

Тим же шляхом пішов і король Абдулла ібн Абдель Азіз, надавши власних 11 мільярдів доларів на дотації до фонду житлового кредитування і мільярди доларів на допомогу громадянам в оплаті рахунків за комунальні послуги, ремонт житла та освіту.

Що ж в передреволюційній ситуації пропонує Партія Регіонів? Вона озброює силовиків, нацьковує на людей міліцію, прокуратуру і суди, а також залякує громадян всякими ОМОНами, Беркутами, Грифонами й іншими «-онами», готовими стріляти в людей. Урізує соціальні програми і не гарантує захисту від шахраїв при владі (скільки людей постраждало від житлових афер з продажем житла, за якими стоять, до речі, депутати та їхні прихвосні). Підвищує вартість комунальних послуг (абсолютно не ручаючись за їх якість), не виплачує зарплат на мільярд гривень, але при цьому вводить пеню за несплату ЖКГ для населення і прощає борги підприємствам, які належать олігархам. У відкриту відмиває гроші з бюджету для своїх, піднімає витрати на утримання ВР і Януковича.

Відчуваєте різницю між двома прикладами? А ось у Партії Регіонів цього не усвідомлюють. А тому впевнені, що силовим методом, як Лукашенко, зможуть утримати владу. Але іспанська приказка, яку народна мудрість вклала в уста Наполеона, свідчить, що на багнетах можна прийти до влади, але на них неможливо всидіти.

Та й світова практика довела: як тільки влада починає застосовувати зброю проти народу, вона втрачає навіть уявну легітимність - як в очах громадян цієї країни, так і в очах світової громадськості. А отже, - рано чи пізно потрапляє або під Гаазький трибунал, або закінчує, як Каддафі (або Чаушеску - прим.«Аратти»).

То ж, може, пану Єфремову зайнятися не пошуком тих, хто хоче цю владу повалити, а заручитися імунітетом, що набагато краще депутатського посвідчення, чи то пак - щирою любов’ю громадян? Але, судячи з усього, такий план в ПР ніхто не розглядає. Це ж треба не красти, гроші не відмивати, соціалку зробити справедливою, дати працювати малому бізнесу і обкласти податками олігархів, урізавши їх преференції. Та хто ж на це піде?

А тому, в процесі пошуку винних в організації всіляких переворотів, хочеться нагадати пану Єфремову народну мудрість, яка хоч банальна, але дуже красномовна: «марно на дзеркало нарікати, коли пика крива».

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Є така думка»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.