Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Секретні матеріали - чому в Києві НЕ БУДЕ нормальних доріг

Під ковдрою влади 58100 переглядів

Опубліковано - 28.02.2013 | Всі публікації | Версія для друку

Секретні матеріали - чому в Києві НЕ БУДЕ нормальних доріг
Відповідь на питання: чому немає нормальних доріг, - загальновідомий: немає грошей. А тепер конкретне питання: а ЧОМУ НЕМАЄ грошей?

Але, звідки їх взяти на ремонт доріг, якщо, наприклад, «Київавтодор», замовив абсолютно абсурдні «наукові дослідження», які можна об’єднати під загальною умовною назвою - «Як зробити нормальні дороги». Причому, вартість цих «досліджень» в 2012 році склала близько 25 мільйонів гривень.

Наведемо приклади «науково-дослідних робіт», замовлених Національному транспортному університету, Дорожньому науково-дослідному інституту ім. М.П. Шульгіна; Харківському автодорожньому університету та деяким іншим науковим і дослідницьким підприємствам нашої країни:

- «Провести аналіз зарубіжних нормативних документів щодо оцінки якості ущільнення ґрунтів і основ дорожнього покриття, провести експериментальні вимірювання та розробити рекомендації щодо удосконалення вітчизняної нормативної бази»;

- «Дослідити сучасні дорожньо-будівельні матеріали для влаштування асфальтобетонних покриттів та розробити рекомендації з ефективного їх використання в конструкціях дорожнього покриття»;

- «Розробити рекомендації щодо оптимізації заходів з сезонного утримання доріг та підвищення якості їх виконання»;

- «Провести дослідження та розробити рекомендації щодо технологій ремонту тріщин в асфальтобетонних покриттях дорожнього покриття».

Особливо розчулює «серйозність» такої, наприклад, теми: «Провести Дослідження та Розробити модуль Управління ремонтами та експлуатаційним утриманням мостів»

Тепер, зрозуміло, так? Звідки з’являться нормальні дороги? Правильно - немає грошей, а гроші витрачені на вивчення питання «Як будувати дороги».

Виходить, що в державній організації, яка, за своїм статусом, повинна займатися будівництвом і ремонтом доріг, абсолютно ніхто не володіє елементарними знаннями предмету.

У підручниках для ВНЗ по дорожньому будівництву давним-давно описані технології будівництва та ремонту доріг.


Тому, склалася анекдотична ситуація: вчитель словесності наймає собі репетитора для вивчення абетки.
На відео - таким «технологіям» ямкового ремонту навчають в «Київавтодорі»:



А так виконують ямковий ремонт в Німеччині:

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Під ковдрою влади»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.