Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Шкідливі френди в «Фейсбуці»: терпіти, приховати або розфрендити?

Варто знати 63118 переглядів

Опубліковано - 28.06.2013 | Всі публікації | Версія для друку

Шкідливі френди в «Фейсбуці»: терпіти, приховати або розфрендити?
«Фейсбук» часто змінює індивідуальність людини - принаймні, враження, яке вона справляє у віртуальному світі.

"Коли все зводиться до фотографій, оновлень статусу і уподобань інших сторінок, особиста чарівність і дотепність стають помітнішими, але водночас можуть спливти і гірші риси: старанність видаватиметься повним безумством, а милі примхи набриднуть гірше смерті", - застерігає читачів «Time» Маргарет Рок.

Спілкування в "Фейсбуці" може вбити у вас віру в людство, але є прості заходи обережності - чиїсь записи приховати, а когось розфрендити.

Автор виокремлює 8 типів "небезпечних френдів", радить, як їх розпізнати і що робити.

1. "Пускач пилу в очі"

Вселяє почуття: "люблю і ненавиджу". Весь час розповідає про дивні подорожі, не забуває сповістити, що на роботі його підвищили, на день народження завалили подарунками і т.п.

Рок роз’яснює: "Це класичний позер. Звичайно, в "Фейсбуці" його життя здається безтурботним, але, якщо йому так добре живеться, чому він вічно стирчить у соцмережах?" Автор підозрює, що насправді такі люди по вуха в боргах і взагалі трохи маніяки. Вона радить приховувати їхні повідомлення в стрічці і сподіватися, що коли-небудь у них почнеться смуга невдачі.

2. "Опра Уїнфрі"

Нескінченно постить духопід’ємні афоризми, фотографії світанків і посилання на статті про позитивне мислення. "Начебто "Пускач пилу в очі", тільки з ухилом до співчуття. Їй добре живеться, і вона хоче, щоб тобі теж жилося добре, але не надає реальної допомоги, а просто відтворює лаконічні сентенції", - йдеться в статті.

Автор підкреслює, що наміри у "Опри" добрі, але її поради "не більше корисні, ніж одноногий на конкурсі, де потрібно дати кому-небудь копняка". І все ж Рок радить ставитися до "Опр" толерантно: "Їхні зачовгані мудрості іноді бувають правдивими".

3. "Скиглій"

Кожен запис - скарга: на недосип, на епічні проблеми з зубом мудрості і так далі. Іноді "скиглії" приховано хваляться: "Зовсім закрутився - не встиг розпакувати речі після поїздки до Мексики, а вже треба збиратися в Нью-Йорка!".

Для "скиглія" "Фейсбук" - притулок, а відповіді, лайки і коментарі лише підживлюють його пасивно-агресивну сутність, зауважує автор. Рок радить розфрендити "скигліїв", а якщо вони дотепні або кумедні - просто приховувати їхні записи в стрічці.

4. "Людина-загадка"

Її записи спантеличують і смутно лякають, натякаючи на якусь бурхливу драму. "Неначе ти застав людей у ​​розпалі суперечки - незрозуміло, що відбувається і в чому проблема", - пише автор.

На думку Рок, якщо зазирнути за лаштунки, з’ясується, що перед тобою просто істерична й інфантильна особистість, яка транслює свої душевні метання, щоб люди зацікавилися. "Природно, коли ти запитаєш: "- Що відбувається?",- отримаєш похмуру відповідь: "- Поясню поштою".

Читати "людини-загадку" - даремно витрачати час. Краще таких людей розфрендити, якщо немає підстав думати, що у них дійсно серйозні проблеми.

5. "Профі"

Він просить залайкати його офіційну сторінку, запрошує на рекламні акції, постить всі згадки про свої досягнення у ЗМІ. Нестримно пише про свою роботу.

"Профі" не бачить різниці між спілкуванням і професійною діяльністю. Рок радить: "Всім потрібно якось заробляти на прожиток, а часи зараз важкі, так що краще терпіти таких людей. Але, якщо вони перетворяться на упертих діячів самореклами, спокійно приховайте або розфрендіть".

6. "Активіст"

Пише про захист тварин, про політику і т.д. Щоб привернути твою увагу, грає на страху, вживає підривні вираження і підбирає картинки.

Ці люди мають свою думку про все, але без аудиторії вони ніщо, зауважує автор. Натомість у "Фейсбуці" вони відчувають себе могутніми і впливовими. Рок радить приховувати їхні записи. Якщо "активіст" виявиться божевільним ненависником - розфрендити.

7. "Тусовщик"

"Можна заприсягтися, що його клонували і відправили на всі урочисті відкриття ресторанів, дебюти клубів та спортивні заходи, - він тримає руку на пульсі всіх новітніх тенденцій", - пише автор. Новий сорт віскі, репортаж з-за лаштунків концерту Пінк, останні девайси ... "Тусовщик" ніколи ніде не забуває вподобати інші сторінки. "Фейсбук" для нього - вічний супутник і зброєносець.

Рок вважає: "Тусовщики" просто хочуть поділитися чимось цікавим і щиро хочуть, щоб ви повеселилися разом з ними, на відміну від "хіпстерів", які занадто круті для "Фейсбуку". Автор радить придушити в собі заздрість і терпіти "тусовщиків" - раптом отримаєте цінну інформацію.

8. "Вічний батько"

На аватарі - троє дітей (замість фото батька). Дивиться на все через призму батьківства і пише виключно про дітей, вивалюючи всі найдрібніші подробиці. Девіз: "Мої діти - це я". Деякі розпинаються про те, як добре виховують дітей.

Для "вічного батька" "Фейсбук" - сімейний щоденник, підсумовує автор. Фотографій немовлят буває занадто багато. Рок радить терпіти "батьків", якщо вони ваші родичі, а якщо ні - просто приховувати їхні записи.

"Дотримуйтеся моїх порад, і вас рідше буде нудити від" Фейсбуку", - підсумовує автор.

Переклад українською «Аратта. Вікно в Україну»

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Варто знати»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.