Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Про міру присутності у власному житті

Психологія та стосунки 19139 переглядів

Опубліковано - 11.09.2013 | Всі публікації | Версія для друку

Про міру присутності у власному житті
Ви коли-небудь бували в покинутому будинку? Розбите скло, перекошені віконниці, широко розкриті або наглухо забиті двері, стіни, що потріскалися, обвисла стеля, багато пилу і бруду, а найголовніше - почуття порожнечі і покинутості неминуче наздоганяє кожного, хто опиняється в подібному місці.

Життя багатьох з нас, на жаль, схоже на такі будинки, але мало хто погоджується чесно подивитися на своє життя і визнати, - що все так і є. Покинутий або весь будинок, або значна його частина. Занедбаний будинок - це будинок, в якому немає господаря, точніше, - це будинок, в якому не відчувається його присутності. Господаря немає в будинку, його сили немає в будинку, його енергії немає в цьому будинку, - вона десь в іншому місці...

Про що говорить розлад у одній зі сфер нашого життя? Про те, що ми не приділяємо достатньої уваги цій сфері, - чи не правда? Або робимо те, що не потрібно робити, і не робимо того, що просто необхідно.

Безлад у квартирі говорить про те, що в ній немає люблячого господаря, брудне і хворе тіло говорить про те, що нам немає діла до нашого здоров’я, проблеми у стосунках починаються тоді, коли нас в них немає, ми не приділяємо їм часу й уваги, тому що ми звикли бути де завгодно, тільки не там, де потрібно - у власному тілі, у власних стосунках, у власному житті, у власному серці.

Кожній значущій стороні нашого життя необхідна усвідомлена присутність, але часто виходить так, що ми приділяємо багато часу фасаду будинку та території поруч з ним, а внутрішнє наповнення постійно втрачаємо з поля зору. Ми готові без втоми саджати квіти, влаштовувати галявини для пікніків, встановлювати гойдалки і лавки з тентами, городити паркани і чіпляти на них табличку "Будинок зразкового утримання", - щоб потім покликати гостей і веселитися з ними під гучну музику. Але куди ж нам подітися, коли свято у дворі закінчиться і гості роз’їдуться по домівках? Куди піти, якщо настане сезон дощів чи снігопадів? Так і трапляється, - що рано чи пізно нам доводиться повернутися в будинок, який ми одного разу залишили без уваги.

Подивіться, що з нами відбувається: ми надягаємо гарний одяг на тіло, яке давним-давно вимагає турботи й уваги, ми робимо вигляд, що не помічаємо роками відчуження і холод, які накопичуються у стосунках, а потім з подивом виявляємо себе розлученим; у нас є час на цікаву роботу, але не вистачає часу на те, щоб провести вечір зі своїми дітьми або батьками, а потім ми ніяк не можемо зрозуміти, чому ж нам з ними так "не пощастило".

Нас дуже довго немає в якійсь зі сфер нашого життя, а потім ми починаємо скаржитися на те, що світ несправедливий. Ні, він справедливий. Я переконана, що все в цьому світі влаштовано за законами вищої справедливості.
Якщо десь починаються проблеми, отже, нас там не було, не було усвідомленої присутності. Труднощі в будь-якому секторі нашого життя всього лише збільшують міру нашої уваги, змушують нас сконцентруватися на тому, від чого ми довго втікали. Хто винен у наших життєвих проблемах? Хто винен у тому, що у нас немає грошей, що ми зазнали краху в бізнесі, що почалися проблеми у стосунках, що з тілом відбуваються якісь хворобливі трансформації?

Ніхто не винен, - причина завжди перебуває у нас самих. І тут справа не в тому, щоб звинувачувати себе, а в тому, щоб прийняти той факт, що кожному будинку потрібен свій господар. Просто поверніться туди, звідки ви пішли певний час назад, візьміть відповідальність за своє власне життя, почніть розбиратися з ним і зрозумійте якнайскоріше - ніхто, крім вас, не може зробити вас найщасливішим, а ваш будинок - затишним і приємним місцем для вас і близьких вам людей.

Ви можете до нескінченності "облаштовувати двір" - бігти від невирішених внутрішніх конфліктів і незцілених травм від колишніх стосунків, йти "з головою" в роботу, дачу або домашні справи, робити що завгодно, крім того, щоб вирішувати свої проблеми зі здоров’ям або особистим життям, до нескінченності відкладати момент знайомства з собою справжнім, але чим швидше ви почнете прибирання комор і горищ у своєму будинку, тим більше звільниться простору для усвідомленої присутності і прекрасного творіння у вашому житті.

Ви де? Де ви прямо зараз? Повертайтеся додому, час готуватися до сезону дощів. Щоб пережити холод надворі, потрібно, щоб удома було тепло.

Переклад українською - «Гармонія»

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.