Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чому ви боїтеся щирості?

Психологія та стосунки 23593 перегляди

Опубліковано - 19.07.2014 | Всі публікації | Версія для друку

Чому ви боїтеся щирості?
Якщо ви раніше про це не замислювалися спеціально, то зараз можна спробувати знайти причини, через які ви часом поводитеся нещиро з вашим партнером.

«Найкоротший шлях до серця людини - це щирість»

Досить часто нерозуміння у взаєминах виникає з причини звичайного замовчування своїх думок з приводу дій партнера. Тобто, ви були незадоволені, ображені, розгнівані, розчаровані, але партнеру про це не сказали.

Причини такої поведінки можуть бути різні: ви боїтеся образити або поранити близьку людину бо вона може піти від вас після ваших висловлювань, ви боїтеся погіршення взаємин і т.д. Але результат один і той самий, оскільки ваші емоції будуть вимагати виходу. І вихід цей знайдеться. Але тільки тоді, коли ви не зможете себе контролювати.

Найчастіше ви дозволяєте собі замовчувати свої емоції і вважаєте, що для цього є об’єктивні причини. Але у випадку з партнером ви будете категоричні - він повинен пояснити свою поведінку! Тому що коли він замовчує про свої негативні почуття (оберігаючи ваші, наприклад), він все одно певним чином їх виявляє, - невербально. І ви відчуваєте - щось не так у ваших стосунках. Тоді ви починаєте чіплятися з питанням «Що трапилося?» І отримуєте стандартну відповідь - «Нічого!».

Я не буду закликати вас почати висловлювати все щиро з завтрашнього дня. Від цього точно не буде користі, тому що за тривалий час напевно накопичилося багато чого. І висловити це конструктивно відразу вийде не у всіх. Тим більше, що більшість причин нашого невдоволення корениться в підсвідомості і переноситься на наших партнерів з нашого дитинства.

Тоді при найближчому розгляді можна помітити, що злість на чоловіка є завуальованою злістю на тата, на перше невдале кохання і на весь чоловічий рід, наприклад. А образа на дружину - це розчарування в маминій любові.

Наполегливо раджу не спокушатися і не думати, що все в наших взаєминах раціонально і логічно. Чим частіше ви будете згадувати про те, що ми у великій мірі поводимося неусвідомлено, тим легше буде цю усвідомленість підвищити з часом.

Багато наших бажань, фантазій і страхів носять підсвідомий характер. Але, тим не менш, саме вони найчастіше спонукають нас до дії. Це не особливо приємно усвідомлювати, набагато приємніше думати, що у нас все під контролем. Але, подобається вам це чи ні, у всіх нас є «мертві зони», і наше завдання полягає в тому, щоб дізнатися про них якомога більше.

З вищесказаного можна зробити два простих висновки :

1. Ні ви, ні ваш партнер ніколи з певністю не можете стверджувати, що точно знаєте як себе, так і одне одного. Вплив підсвідомості на поведінку настільки значний, що було б вельми самовпевнено заявляти, що людина може зрозуміти все, що відбувається як з нею, так і з іншою людиною. Це означає, що якщо ви хочете закликати свого партнера «до порядку» або вимагаєте стримати спілкування і бути послідовним, - вельми часто ви просто хочете неможливого. А отже, потрібно дати як собі, так і іншому можливість для маневру. Тобто, допустити, що ви чогось недостатньо розумієтесь в тому, що відбувається, але, тим не менш, готові прийняти це і постараєтеся розібратися.

2. Коли ваш партнер робить щось таке, що не лізе в жодні рамки (за вашими мірками), згадайте про те, що на 90% людиною керує підсвідомість. А значить - він не винен, він не хотів, він не спеціально. Точнісінько те саме відбувається і з вами: ви думаєте, що дієте виходячи з логіки і здорового глузду, а насправді вами керують глибинні процеси, про які ви навіть гадки не маєте.

Коли хоча б на хвилину усвідомлюєш цю бездонну прірву, яка впливає на твоє життя, навіть не знаєш, за що вхопитися. Але якщо ми досі якось живі, то й далі впораємося. Але будемо намагатися розширити межі усвідомлюваного.

Якщо ви раніше про це не замислювалися спеціально, то зараз можна спробувати знайти причини, через які ви часом поводитеся нещиро з вашим партнером. Я впевнена, що згадавши декілька ситуацій, ви помітите, що причина одна - це страх. Але, тим не менше, потрібно перевірити. Почніть свою відповідь з таких слів: «Я не кажу своєму партнерові те, що думаю про нього насправді, тому що...» І складіть список. Можна писати в дві колонки: у першій - ситуація, у другій - причина, через яку ви промовчали про свої почуття.

Після чого спробуйте уявити, що було б, якби ви чесно повідомили в той момент про свої переживання? У цей момент ви, швидше за все, випробовуєте страх. А якщо точніше - ілюзію страху. Бо не можете знати напевно, як відреагує партнер на вашу щирість, але уява заздалегідь намалює епізод з вашого минулого, який вже раніше вас злякав. Такий епізод міг трапитися в ранньому дитинстві, коли ваша оцінка подій ще була надто далека від об’єктивності, але емоційна реакція все одно закріпилася. І лякає вас донині.

Щоб позбутися від цієї ілюзії страху, необхідно:

- Навчитися помічати свій страх;

- Зрозуміти, що та реакція співрозмовника, яку ви очікуєте у відповідь на щирість, - зовсім не така страшна, як вам здається.

А ще потрібно припинити уявляти страшне в майбутньому - це просто погана звичка. Щоб дізнатися реакцію партнера, досить почати говорити те, про що думаєш. Реакція стане зрозумілою негайно. А піддавшись страху, можна роками уявляти страшне в майбутньому і страждати від недомовленості в сьогоденні.

Переклад українською - «Гармонія»
«Найкоротший шлях до серця людини - це щирість»
«Найкоротший шлях до серця людини - це щирість»

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.