Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Реформа української міліції – лише перейменування на поліцію?

Політика 30035 переглядів

Опубліковано - 19.09.2014 | Всі публікації | Версія для друку

Реформа української міліції – лише перейменування на поліцію?
Реформа української міліції не зведеться до перейменування на поліцію, запевнили Радіо Свобода в Міністерстві внутрішніх справ.

Ця правоохоронна структура має перестати бути озброєним загоном влади, а служити народу, переконує радник глави МВС Антон Геращенко. Натомість експерти констатують – навіть якщо перетворення у міліції вирішили втілювати не лише на папері, це приречено на провал без повної реформи силового боку в Україні.

У складі МВС буде не міліція, а поліція, для відвернення корупції Державтоінспекції заборонять видавати посвідчення водія і реєструвати транспорт (завданням даішників залишиться тільки патрулювання національних автострад), до міліції (себто, поліції) братимуть на підставі тестування детектором брехні, всі нинішні спецпідрозділи МВС обіцяють ліквідувати. Про це йдеться у презентаційному відеороліку, розміщеному на Фейсбук-сторінці міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

«У складі МВС буде поліція. Сумніви відпали після сформульованої норми про «народну міліцію» в недавньому законі про «особливий режим» у низці районів Донбасу. Не хочемо асоціюватися з тією міліцією», – зазначив Арсен Аваков.

Також реформа міліції передбачає «тотальну атестацію» співробітників та створення замість нинішніх спецпідрозділів одного універсального на кшталт американського SWAT.

Як зазначив у коментарі Радіо Свобода радник глави МВС України Антон Геращенко, найголовніша мета реформи – зробити міліцію новим органом, який служив би не владі, а пересічним українцям.

«Усі 23 роки незалежності міліція фактично захищала владу від народу. А тепер вона має захищати народ. Так, як це і передбачено законами та Конституцією», – сказав Антон Геращенко.

«Зробити у державі окреме село таким, як в Америці, а жити як у Росії – так не вийде»

Зі свого боку, журналіст, який займався розслідуваннями діяльності правоохоронців, Олег Єльцов констатує: реформа міліції – ключове питання всіх перетворень в Україні. Без таких реформ держава розпадеться навіть без допомоги сепаратистів.

Олег Єльцов зауважує, що наразі міліція (як і прокуратура, і суди) була і залишається комерційною структурою. Тому треба, по-перше, справді розібратися з нинішніми спецпідрозділами – наприклад, УБОЗ непотрібен. Далі – повинна бути реальна кадрова чистка. За понад півроку після перемоги Майдану нові призначення, здійснені нинішнім керівництвом МВС, є, на думку Єльцова, сумнівними. Маються на увазі навіть ті випадки, коли такі призначення робили з урахуванням думки громадськості. Й узагалі – реформу міліції слід здійснювати разом з масштабними змінами всього силового боку в Україні.

«Потрібні нові люди й створення системи, яка запобігала б корупції. Але це не може статися в середині МВС. Це має бути реформа взагалі силового блоку, повністю, в тому числі судів. А також – створення Національного бюро розслідувань і так далі. Тоді це може спрацювати. А зробити у державі окреме село таким, як в Америці, а жити як у Росії – так не вийде», – вважає Олег Єльцов.



У Росії поліція є вже давно

У Росії вже не один рік діє не міліція, поліція. У серпні 2010 року тодішній президент Росії Дмітрій Медвєдєв запропонував це перейменування на поліцію.

«Нам потрібні професійні люди, співробітники, які ефективно, чесно і злагоджено виконують свою роботу. Тому я вважаю, що настала пора повернути органам правопорядку їхнє ім’я ­– поліція», – зазначив Дмітрій Медвєдєв.

Зрештою таке рішення набрало чинності. Але, крім зміни назви, як констатують російські правозахисники, нічого у діяльності цього підрозділу правоохоронців Росії не змінилося – хабарництво, «кришування тіньового бізнесу», катування затриманих тощо.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політика»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.