Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ранок після війни

Україна - це Я! 36552 перегляди

Опубліковано - 23.09.2014 | Всі публікації | Версія для друку

«Ранок на Дніпрі» - Архип Куїнджі
«Ранок на Дніпрі» - Архип Куїнджі
...Ніч не спала. Дніпром, між Шевськими і Становим островами, лоцмани сплавляли плоти. Тихою течією, збирали веслами зорі в воді, ішли на Кодак. Ішли в своєму столітті через нинішнє, зшиваючи історію в один великий розділ.

Темінь і світло боролись в сірості світанку, сіяли тривогу в сни жителів міста. На острові Старуха домовлялись Доля і Недоля. Сірість гасила вогні, а вони загорялись і загорялись. Надія на спокій і віра в надію гукали світанок нового дня. З майдану розтікалась мелодія, проганяючи сірість.
Мандрівний скрипаль-віртуоз Андрій Петров
Мандрівний скрипаль-віртуоз Андрій Петров
На майдані нашого міста грав скрипаль. Грав з самого ранку, а не ввечері, як завжди. І скрипка звучала трішки по-іншому. Вона плакала і сміялась крізь сльози, ніби гукала людей до себе. Одинокі перехожі змінювали шлях, обступали скрипаля. А він грав безупинно.

Грав для них, для міста, для Дніпра, для вранішнього Сонця, котре з-за спин будинків, через голови людей дивилось на майдан. І навколо цього скрипаля було все більше і більше дніпрян.

… посеред майдану, оточений людьми, грав скрипаль, а перед ним танцювала маленька дівчинка. Це був перший ранок без війни.
Сучасний козак Мамай - Юрій Фоменко
Сучасний козак Мамай - Юрій Фоменко
Від «Аратти»:

Наш постійний автор, з-під пера якого виходять чудові новели, нині у складі батальйону територіальної оборони перебуває в зоні АТО.

У мирний час Юрій Фоменко - агроном, фермер, будівельник, історик, педагог, чудовий сім’янин, талановитий новеліст, що добре володіє живим українським словом, - його літературний блог «Земля Мамаїв» вже має власну аудиторію шанувальників, - нині у складі добровольчого батальйону боронить нашу землю, землю Мамаїв...

Всі ми в різний спосіб допомагаємо армії, тож можемо долучитися і до адресної допомоги. Нині його друзі закликають допомогти Юрію. Зараз нашим захисникам конче необхідний тепловізор.

Картка Приватбанку:
4149 4377 3574 9317 Фоменко Юрій Миколайович.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Україна - це Я!»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.