Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У новій Верховній Раді домінуватиме спілка президента та прем’єра

Політика 13216 переглядів

Опубліковано - 29.10.2014 | Всі публікації | Версія для друку

У новій Верховній Раді домінуватиме спілка президента та прем’єра
Лідери українських парламентських виборів - пропрезидентський “Блок Петра Порошенка” та пропрем’єрська партія “Народний фронт” - мають намір сформувати нову правлячу коаліцію.

За підсумками екзит-полів на позачергових парламентських виборах в Україні, які відбулись у неділю, 26 жовтня, перемогли сім партій, серед яких лише одна об’єднує представників колишньої влади екс-президента Віктора Януковича. Таким чином українці схвалили оновлення політичної еліти своєї країни. Нова правляча коаліція стане союзом двох майже рівнозначних парламентських фракцій - "Блоку Петра Порошенка" та "Народного фронту" прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

Вперше за всю новітню історію української незалежності у парламент не пройшла Комуністична партія.

Прорив "Народного фронту"

Прес-центр виборчого штабу "Блоку Петра Порошенка" з позачергових парламентських виборів розташувався там же, де і на виборах президентських - у приміщенні Мистецького арсеналу в Києві. До оголошення результатів екзіт-полів тут відбувались досить мляві брифінги представників виборчого штабу й деяких політиків. У їхніх демонстративно бадьорих промовах проглядалась тривога щодо не надто високої явки виборців та невтішних перших сигналів про попередні закриті для широкого загалу результатів екзіт-полів.

Оголошення перших офіційних результатів екзит-полів у перші секунди після закриття виборчих дільниць приголомшило скромними відсотками, які отримав пропрезидентський блок: трохи більше 24 відсотків проти 21 відсотка, з якими фінішував найближчий політичний конкурент - партія прем’єра Яценюка "Народний фронт".

Найбільше на брифінгу керівника виборчої кампанії "Блоку Петра Порошенка" Юрія Луценка та першого номера у виборчому списку цього блоку - мера Києва Віталія Кличка журналістів цікавило, чому цей результат став значно меншим, ніж останні дані соціологічних опитувань.

Перемога курсу на ЄС

Юрій Луценко заявив, що цифри екзит-полів були "очікуваними" і збігаються з рейтингом популярності "Блоку Петра Порошенка" на старті виборчої кампанії. "Можливо, ми недобрали кілька відсотків тому, що не критикували своїх опонентів, хоча й було за що", - сказав Луценко. І він, і Кличко акцентували на тому, що "третина виборців України підтримує президентський курс з реалізації реформ заради вступу до Євросоюзу".

Головним результатом дострокових виборів до українського праламенту Луценко вважає те, що "вперше в парламенті буде більшість демократичних проєвропейських сил", які сформують правлячу коаліцію. Сили ж, які Луценко назвав "антиукраїнськими" - як от Компартія України, - мають менше п’яти відсотків, і у парламенті їх не буде. Колишня влада в особі "Опозиційного блоку", що об’єднав екс-членів Партії регіонів, буде представлена ​​"мінімально". "Було б дивно, якби жоден представник колишньої більшості не потрапив до парламенту", - сказав Луценко.

Коаліція демократів

Крім того, він назвав найбільш імовірних союзників його партії у парламенті: "Народний фронт", "Об’єднання Самопоміч" та "Батьківщину". Президент України Порошенко, який прибув до прес-центру за дві години після закриття виборчих дільниць, заявив, що його блок стане основою майбутньої коаліції, а депутати від партії Яценюка - основними партнерами. "У нас будуть відкриті пропозиції для дуже багатьох, але точно не для "Опозиційного блоку", - наголосив президент.

Він сподівається на те, що консультації зі створення парламентської коаліції почнуться уже в понеділок. І що на них запросять "усіх лідерів партій". А завершаться ці переговори, на думку Порошенка, за 10 днів після підбиття підсумків виборів.

Проект коаліційної угоди "Блоку Петра Порошенка", за словами президента, "не про посади, а про принципи, ідеали, про реформи і конкретні закони". Основою для нього буде президентська "Стратегія реформ 2020", що передбачає досягнення критеріїв членства України в ЄС до 2020 року. Порошенко пообіцяв, що внесе на затвердження парламенту ту кандидатуру прем’єр-міністра, яку запропонує коаліція.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політика»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.