Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Мода на коаліції

Інший погляд 24519 переглядів

Опубліковано - 7.09.2006 | Всі публікації | Версія для друку

Мода на коаліції
Питання про коаліції, точніше, про її склад, — наріжний камінь сучасного українського політичного життя. Економіка, соціальні питання відступають на другий план, коли політичні партії починають обговорювати формат парламентської коаліції.

Питання про коаліції, точніше, про її склад, — наріжний камінь сучасного українського політичного життя. Економіка, соціальні питання відступають на другий план, коли політичні партії починають обговорювати формат парламентської коаліції, пише Андрій Соколов у "Газеті СНД".

Для членів вже існуючої антикризової коаліції приєднання блоку "Наша Україна" є бажаним, але не принциповим. Якщо в ході переговорів, які начебто проведяться Партією регіонів, СПУ, КПУ і представниками блоку "Наша Україна", з’ясується, що сторони не в змозі прийти до компромісу, то навряд чи це засмутить Віктора Януковича. Скоріше, це буде удар по "нашеукраїнцям". З одного боку, їм дуже не хочеться йти в опозицію. І вони почнуть усе робити, щоб залишитися при владі. Недарма затятий противник комуністів міністр закордонних справ Борис Тарасюк допустив своє перебування в коаліції разом з Компартією. Та і то після того, як регіонали заявили, що "кидати" партнерів по коаліції вони не збираються. З іншого боку, у "Нашій Україні" розуміють, що питання про входження в коаліцію може призвести до розколу блоку, який і так тріщить під вагою внутрішніх конфліктів.

Для представників блоку "Наша Україна" ситуація ускладнюється ще і тим, що члени антикризової коаліції вже не мають наміру іти на принципові поступки. Про це, до речі, говорив і спікер Верховної Ради Олександр Мороз, який заявив, що в ході переговорного процесу щодо розширення коаліції не повинні висуватися ніякі ультиматуми і вимоги.

Максимально, на що можуть розраховувати "нашеукраїнці" — одержати ще одну-дві принципові посади до уже наявних , і бути допущеними до участі в "розпилюванні" бюджетного пирога. Тим більше що наближається час прийняття бюджету на 2007 рік. В іншому, їх участь у коаліції буде зведено до ролі статистів. Проте, регіонали все-таки будуть періодично робити їм поступки, оскільки наявність в уряді і у коаліції представників пропрезидентської політичної сили дозволить Віктору Януковичу говорити про "зшивання" політичного простору України в єдине ціле. Крім того, як зазначив Олександр Мороз, існує велика доцільність присутності "Нашої України" у коаліції, оскільки вона представлена у виконавчій галузі влади.

У той же час говорити про те, що для Партії регіонів взагалі нецікава участь у коаліції представників "Нашої України", було б невірно. Крім бюджетного процесу, який знаходиться на самому початку свого тернистого шляху, існує поточна законотворча діяльність. Крім того, в умовах законодавчих пробілів у відносинах між урядом, президентом і Верховною Радою мати в союзниках пропрезидентську політичну силу для Партії регіонів буде зовсім не зайвим.

До нашеукраїнців, не згодних з курсом на входження блоку в нинішній склад коаліції, і до соціалістів, які незадоволені діями Олександра Мороза, підбиває клини БЮТ. Лідер фракції Юлія Тимошенко заявила, що її політична сила веде переговори з представниками Соціалістичної партії і "Нашої України" про перехід в опозицію. Однак навряд чи БЮТ і частини СПУ і "Нашої України" можуть розраховувати на створення нової коаліції. Для цього в них занадто мало депутатів. А от блокувати роботу Верховної Ради, заважати уряду - це опозиція зможе.

Для БЮТ відхід в опозицію став єдиною можливістю збереження своїх прихильників. Зібравши під свої прапори всіх затятих противників Партії регіонів, Тимошенко може почати спробу перехопити лідерство у Віктора Ющенко через ряд важливих для електорату західних областей України питань. Серед них — проблема вступу в ЄС, проведення економічних реформ, розвиток демократії. З огляду на здатність Юлії Тимошенко пояснювати свої невдачі підступами ворогів України, можна не сумніватися, що вона буде мати серйозні шанси на успіх в очах населення західних областей країни.

Можна констатувати, що коаліційна тематика потрібна всім політичним партіям для відстоювання власних інтересів, у яких є мало спільного з інтересами виборців.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Інший погляд»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.