Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Володимиру Щербаню поставлено грошове питання

Правопорядок 23819 переглядів

Опубліковано - 21.09.2006 | Всі публікації | Версія для друку

Володимир Щербань та Володимир Рибак
Володимир Щербань та Володимир Рибак
Вчора стало відомо, що міністерство юстиції США направило на Україну ряд запитів про походження $2 млн., використаних екс-губернатором Сумської області Володимиром Щербанем, як застави, для звільнення з-під варти в США. За інформацією достовірного джерела “Комерсанта-Україна” в правоохоронних органах, вказана сума прийшла з рахунку, що має відношення до компанії System Capital Management, яка заявляє, що ніяких грошей на звільнення пана Щербаня не переводила.

Як вже повідомляв “Комерсант-Україна”, 25 квітня 2005 року було порушено кримінальну справу щодо колишнього губернатора Сумської області Володимира Щербаня за підозрою в здирництві, перевищенні службових повноважень і перешкоджанні здійсненню виборчого права громадян. У травні 2005 року Міністерство внутрішніх справ оголосило Володимира Щербаня в міжнародний розшук. У жовтні 2005 року пан Щербань був затриманий в місті Майамі (штат Флоріда, США) і згодом узятий під варту за порушення імміграційного законодавства.

За інформацією Національного центрального бюро Інтерполу в Україні, на запит української сторони, уряд США розпочав процес депортації Владимира Щербаня. У свою чергу, екс-губернатор Сумської області звернувся до місцевого суду із клопотанням про надання йому статусу політичного біженця. На одному з судових засідань, в січні поточного року, Владимир Щербань був звільнений з-під варти під заставу в сумі $2 млн. Гроші вніс адвокат пана Щербаня, громадянин США Джордж Балан.

Опонентом екс-губернатора в суді за клопотанням про депортацію його на Україну, виступає Департамент імміграційної і митної служби міністерства юстиції США. Для того, щоб зібрати інформацію, необхідну для участі в судовому процесі, вказаний Департамент, а саме його підрозділ в місті Орландо (Флоріда), порушив власне розслідування фінансової діяльності Владимира Щербаня.

Вчора достовірне джерело “Комерсанта-Україна” в правоохоронних органах повідомило, що під час розслідування американське відомство отримало банківські документи, в яких вказано, що безпосередньо перед звільненням пана Щербаня з-під варти, на рахунок компанії у Флоріді - Balan Company International (за даними того ж відомства, Джордж Балан має до неї безпосереднє відношення), в банці Wachovia Bank, з рахунку, що має відношення до української компанії System Capital Management в кіпрському банку Cyprus Popular Bank Ltd, поступили $2 млн.

За словами джерела, отримавши дану інформацію, Департамент імміграційної і митної служби звернувся до українських слідчих органів із проханням встановити, чи була вказана сума переведена в законному порядку, і надати відповідні документи. Так, з липня поточного року, в Україну було направлено декілька таких запитів. Про відповідь української сторони поки нічого невідомо.

У департаменті корпоративних комунікацій компанії System Capital Management “Комерсант-Україну” повідомили, що “компанія ніколи не надавала коштів для внесення застав з метою звільнення з-під варти кого б то не було, зокрема Владіміра Щербаня, і не зв'язана жодними стосунками контролю з компанією Balan Company International”.

Втім, за словами адвоката екс-голови Донецької облради Бориса Колесникова Анатолія Коржева, саме таку суму (до 10 млн. грн.) компанія System Capital Management готова була внести, як заставу, за звільнення з-під варти його підопічного в 2005 році.

Розслідуванням справи Володимира Щербаня займається Генеральна прокуратура України. Вчора глава її прес-служби Олексій Бебель заявив, що відомство не уповноважено поширювати інформацію про міжнародну співпрацю по розслідуванню кримінальних справ. Пан Бебель нагадав, що всі справи, збуджені проти колишнього губернатора, знаходяться у стадії досудового слідства – відповідно, вся інформація про них є слідчою таємницею.

У Balan Company International вчора був включений автовідповідач. У міністерстві юстиції США докладний коментар пообіцяли надати пізніше.

Переклад: Аратта-Україна

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Правопорядок»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.