Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Американські дії в Сирії викликали лють з боку Росії

Політика 26868 переглядів

Опубліковано - 9.04.2017 | Всі публікації | Версія для друку

Американські дії в Сирії викликали лють з боку Росії
Напруження між Москвою і Вашингтоном різко погіршилось після атаки американських крилатих ракет на базу сирійських ВПС.

Президент Путін назвав ракетний обстріл актом «агресії» і звинуватив США у спробі відвернути увагу від «сотень жертв» у результаті бомбардувань в іракському місті Мосул, пише інтернет-видання The Daily Beast.

На думку російських експертів, цей день залишиться в пам’яті як «червона лінія Трампа», а московські законодавці робили обурливі заяви, обіцяли рішучі відплатні дії, припинення військової співпраці і навіть передбачали сутички між обома країнами в повітряному просторі Сирії.

Голова комітету оборони і безпеки Ради Федерації Віктор Озеров порівняв запуск крилатих ракет до рішення Джорджа Буша розпочати війну в Іраку, а Міхаіл Ємельянов висловив передбачення, що «безвідповідальна повітряна атака» спричинить ще більшу хвилю насильства.

Російський військовий аналітик Алєєксандер Гольц каже, що Вашингтон за дві години до удару повідомив про це Москву, але вона не зробила нічого для захисту Асада.

Всі політичні експерти, до яких зверталося видання The Daily Beast, висловили думку, що атака не полегшить завдання державному секретареві Рексу Тіллерсону знайти спільну мову на переговорах з Лавровим.

Кремль розраховував на закінчення «нової холодної війни» між обома країнами після анексії Криму і втручання у Східній Україні – та західних санкцій у відповідь. Тіллерсон у рішучих словах піддав критиці Росію за те, що вона, всупереч зобов’язанню від 2013 року, не забезпечила знищення хімічної зброї в Сирії.

У відповідь на це російська сторона заявила, що хімічну зброю раніше застосувало пов’язане з аль-Кайдою угруповання Джабгат аль-Нусра, а не війська президента Асада, і закликала до проведення розслідування.

Черговим кроком з боку Москви було призупинення угоди з Вашингтоном про запобігання прямим конфліктам між російськими і американськими ВПС у Сирії.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політика»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.