Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Диктатура трієчників. Викриття «Боширова» показало реальну Росію

Думка українця 19991 перегляд

Опубліковано - 2.10.2018 | Всі публікації | Версія для друку

Диктатура трієчників. Викриття «Боширова» показало реальну Росію
Імовірний отруйник Сергія Скрипаля виявився підполковником ГРУ. Так стверджують співробітники The Insider і Bellingcat. І тепер всі обговорюють професіоналізм російської розвідки.

Журналісти з’ясували, що Анатолій Чепіга, який встиг «сповідатися» Маргариті Симоньян під ім’ям «Руслан Боширов», народився в Амурській області Росії. Закінчив училище на Далекому Сході, служив у 14-й бригаді спецназу ГРУ. Тричі побував у відрядженні в Чечні та нагороджений званням Героя Росії ‒ імовірно, за війну в Україні.

Все це вдалося з’ясувати з відкритих джерел. Фотографії на сайті училища. Список випускників, нагороджених «золотою зіркою». Виписки з системи «Російський паспорт». На завершення, Чепігу впізнали його односельці, до яких дістався журналіст «Коммерсанта».

Виявилося, що їхні закордонні паспорти, офіційні легенди та місця видачі документів підготовлені так, що не дають відповіді, а навпаки ‒ викликають запитання. З’ясовується, що головне російське розвідувальне відомство не здатне прикрити своїх оперативників від звичайної журналістської цікавості. На цьому тлі звична демонізація російських спецслужб починає виглядати як надмірний комплімент.

І тепер соціальні мережі знову змагаються в конспірології. Шукають джерело зливу. Війну спецслужб. Багатоходівки. Хоча цілком можливо, що ми знову маємо справу з простою некомпетентністю.

Причому, приклад же не унікальний.

«Інтриги, кумівство, приниження, алкоголізм»

Приблизно рік тому в російських медіа вийшло докладне інтерв’ю колишнього співробітника телеканалу «Россия» Дмитра Скоробутова. В ньому він досить предметно розповідав про внутрішню кухню головного російського рупора пропаганди.

Шеф-редактор «Вестей» скаржився на свою зарплату в 900 доларів. Розповідав, що його підлеглі редактори отримують по 500 доларів. Що їхні оклади порівнювані з окладом чергової біля ескалатора.

Екс-пропагандист нарікав на негативний кадровий відбір. Що професіоналів викидали заради чиїхось «дочок». «Інтриги, кумівство, приниження, алкоголізм» ‒ це пряма цитата з його інтерв’ю. Коли він намагався щось заперечувати керівництву ‒ йому відповідали, що на каналі потрібні «люди-функції, а не творчі одиниці».

І це, можливо, найбільш показово.

Тому що роздуті бюджети російської «оборонки», спецслужб і пропаганди ‒ це реальність. Рівно тією ж мірою, якою реальність ‒ це корупція в Росії. Та сама, яка всі ці суми з багатьма нулями списує на сторону.

На виході ситуація, коли заробітки «причетних» обчислюються сотнями тисяч, а «непричетних» ‒ кількома сотнями доларів. Ми весь час думаємо, що російську пропаганду роблять хороші мізки за великі гроші. А в підсумку виявляється, що все це готують поденники, які позичають у колег до зарплати.

І що змушує нас думати, що це проблеми одного конкретного відомства? В тому ж і штука, що таке співвідношення ‒ це історія про систему в цілому. А її правила, у свою чергу, можуть працювати повсюдно.

І тому ‒ так. Російська Федерація вміло створює собі імідж. Лякаючи цифрами та репутацією. Але як тільки хтось починає піднімати завісу ‒ виявляється, що вулицею ходить все той же голий король.

Ну й нехай.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Думка українця»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.