Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Волкер побачив позитив для Вашингтона у скаргах Порошенка на брак підтримки під час виборів

Політика 11101 перегляд

Опубліковано - 31.05.2019 | Всі публікації | Версія для друку

Волкер побачив позитив для Вашингтона у скаргах Порошенка на брак підтримки під час виборів
За останні тижні в українській політиці відбулося більше, ніж за останні два роки.

Про це під час дискусії у Фонді Карнеґі у Вашингтоні заявив спецпредставник США із питань України Курт Волкер. За його словами, якщо раніше в Заходу була певна втома від України, то зараз зміна влади зрушила це з місця.

"Втім, якщо говорити про втому в іншому сенсі, то мене непокоїть те, що люди починають звикати до російської окупації та продовження воєнних дій. І це проблема... вони насправді вбивають українців щотижня, і ми не можемо про це забувати", - каже Волкер.

Щодо нового президента Зеленського, спецпредставник підкреслив: Америка не підтримувала жодного з кандидатів у президенти й виступала лише за демократичний вибір українців:

"Думаю, у команді Зеленського є певне розчарування, що Європа намагалась висловити підтримку Порошенку. Але США цього не робили. Я дуже радий, що, насправді, Порошенко навіть жалівся нам, що ми не висловлюємо йому достатньо підтримки. І наша незмінна відповідь була, що ми не обираємо людей. Ми виступаємо за принципи та політику, хто б не очолював Україну".

За його словами, візит делегації на чолі із міністром з енергетики Ріком Перрі на інавгурацію Володимира Зеленського свідчить про високу підтримку Вашингтона. Водночас, юрист Дональда Трампа – Руді Джуліані – нещодавно зробив низку критичних заяв про Ігоря Коломойського та близьке оточення Зеленського.

"Треба чітко розуміти, що політика США щодо України за останні кілька років дуже посилилась на підтримку України – як у питанні санкцій проти Росії разом із нашими європейськими союзниками, так і в наданні оборонної зброї, включаючи антитанкові установки, цю допомогу збільшив Сенат, і адміністрація підтримає це. Також, ми продовжуємо не визнавати анексію Криму", - відзначив Волкер.

"Те, що відбувається у внутрішній політиці у США нікого не має відволікати, це не змінить політику США щодо України, - додає він. - Ми підтримуємо і хочемо бачити подальші реформи й демократизацію в Україні, відкриття економіки й залучення міжнародних інвестицій й водночас продовження участі у Мінському процесі та намагання відновити суверенітет і територіальну цілісність України".

Побороти корупцію та відновити мир на Донбасі – із такими обіцянками Зеленський висувався у президенти, і ці очікування його виборців тепер для нього буде непросто втілити у життя. А його перемога – це водночас і добра, й погана новина для Москви. Так вважає Марек Менкішак керівник російського департаменту у Центрі Східних досліджень у Варшаві.

кішак. - Вони були готові до його перемоги, але не очікували, що вона буде настільки беззаперечною Це поганий сигнал для Москви, бо він отримав велику підтримку виборців", - каже експерт.

Втрім значна підтримка має і зворотній бік для президента України, говорить Менкішак:

"З іншого боку, така підтримка чинить величезний тиск на нього в питанні очікувань, які, певно, перебільшені, бо їх дуже важко виконати. Одним з пріоритетів для Зеленського був мир із Росією. Українцям потрібно буде пожертвувати чимось заради такого сподіваного миру. І це створює для росіян можливості проштовхувати власний порядок денний".

Дослідник вважає: у цьому випадку найкращою тактикою для Зеленського буде провадити реформи і об’єднувати країну.

"Він має величезну можливість об’єднати країну й змусити людей з південного сходу України бути залученими й визнаними як справжні патріоти України, і це йде у розріз з російськими інтересами, адже вони зацікавлені у тому, щоб послабити й розділити Україну. Тож боротись із корупцією та реформувати країну для Зеленського, що, принаймні, він обіцяє робити, буде найбільшою загрозою для Росії, бо це руйнує російську пропаганду про те, що Україна – це держава, що не відбулась, що потонула у корупції і де воюють так звані "повстанці".

Кремль дуже боїться успіху України, вважає Менкішак, адже це створює потужний приклад для російського суспільства, що й без того захоплено стежить за політичними подіями в Україні і за тим, чого немає в Росії – зміни влади і справжньої демократії.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політика»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.