Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Лондон перетворюється в Лондонград

Інший погляд 23455 переглядів

Опубліковано - 18.12.2006 | Всі публікації | Версія для друку

Лондон перетворюється в Лондонград
У недільному номері європейського видання International Herald Tribune опубліковано статтю Алана Коуелла під заголовком “A Russian outpost with more freedom: Londongrad”.

Вона починається словами: "Налякане настанням вітчизняного мусульманського екстремізму, це місто було Лондоністаном. Але тепер, після таємничої смерті отруєного колишнього агента КДБ Олександра Литвиненка, набагато актуальніша назва типу: Лондонград, Москва-на-Темзі".

На думку автора статті, схожі версії перейменування британської столиці досить точно відбивали б "приплив через Урал". Він пише, що, за наявними даними, Лондон став новою батьківщиною приблизно для 300 тисяч громадян колишнього СРСР, з яких кожен третій прибув протягом останніх двох років.

"Серед них і довколо них спливають туманні знайомства, які зв’язують шпигунів і колишніх шпигунів, змовників, екс-дисидентів, багатих бізнесменів - і кількох з того особливого класу багатіїв, яких у Росії іменуються олігархами", - пише Коуелл.

Автор публікації зазначає, що Лондон давно вже став притулком для багатих іноземців, котрі приїжджали сюди заради розваг: араби - у 70-х, японці - у 80-х, американці - протягом багатьох десятиліть. Проте такого потоку багатіїв, який полинув до Англії після приходу до влади Путіна, столиця британського королівства не пригадає.

"Німеччина гарна для ощадливих, Лондон - для марнотратних", - каже 48-ічний друг покійного Литвиненка, російський кінорежисер Андрій Нєкрасов, котрий багато років прожив у Лондоні, але тепер оселився в Берліні. Він говорить про росіян, котрі привозять гроші в пластикових пакетах, і заявляє, що люди, які купують собі за готівку квартири в Лондоні за кілька мільйонів доларів, "це середній клас за російськими стандартами".

У статті наводяться слова брокера Ліама Бейлі, котрий займається нерухомістю, якй говорить, що тільки торік росіяни придбали близько чверті лондонських будинків, які виставлялися на продаж за суми понад 15 мільйонів доларів. Інший експерт Гюльнара Лонг стверджує, що росіяни скупили близько 60% будинків, які продавалися за суми понад 20 мільйонів доларів.

Редактор лондонського журналу Tatler Джорді Грейг, який допомагав минулого літа депутатові Держдуми РФ, екс-шпигунові і мільярдерові Олександру Лєбєдєву організовувати банкет у колишньому будинку принцеси Діани, зазначає, що в ресторанах Лондона тепер звучить нова іноземна мова.

Алан Коуелл пише, що росіян бізнесменів у Лондоні залучає податкове законодавство, а "дисидентів і художників" - "прихильність законові та політичним свободам".

Далі автор статті називає кілька відомих імен. Ахмед Закаєв, "якого Кремль називає терористом, котрий колись грав Шекспіра", у недавньому інтерв’ю сказав, що отримав тут притулок три роки тому, "завдяки законові цієї країни". Олег Гордієвський, колишій шпигун КДБ, котрий дезертирував 21 рік тому і звинувачує Кремль у смерті Литвиненка, каже: "Лондон приваблює, оскільки Англія - найвільніша країна в Європі". Піаністка Катерина Лєбєдєва, котра приїхала сюди 12 років тому, розповідає про "аристократичну свободу", яку вона відчуває в Лондоні.

Далі в статті згадується ще один лондонець, неговіркий Роман Абрамович, "який був діловим партнером іншого російського мільярдера Бориса Березовського". "Але ці двоє пішли різними шляхами", - зазначає Коуелл.

"Є росіяни і росіяни, - цитує автор статті в останньому абзаці Алекса Гольдфарба, "партнера і Литвиненка, і Березовського". - І аполітичні з політичними живуть у різних світах" (Гольфарб вживає англійську ідіому "ten-foot pole").

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Інший погляд»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.