Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Олег Тягнибок: “Свобода – це партія українців”

Державність 21742 перегляди

Опубліковано - 29.08.2007 | Всі публікації | Версія для друку

Перша п`ятірка виборчого списку ВО “Свобода” на сцені залу в Будинку кіно. Фото Олени Каганець
Перша п`ятірка виборчого списку ВО “Свобода” на сцені залу в Будинку кіно. Фото Олени Каганець
26 серпня у Будинку кіно в Києві Всеукраїнське об’єднання “Свобода” презентувало свою виборчу програму. Мали змогу прийти всі охочі. Зал набився на 100%. Дехто стояв в проході.

На зустріч з виборцями прийшли Олег Тягнибок, Юрій Іллєнко, Ірина Фаріон, Богдан Бенюк і Олександр Сич – перша п’ятірка виборчого списку “Свободи”. Вони позиціонують себе націоналістами і критикують лібералізм. Вони за скасування ПДВ і категорично проти продажу землі. Вони за збільшення збройних сил до 300 тисяч і відновлення ракетно-ядерного потенціалу України.

Першим виступив голова ВО “Свобода” і перший номер виборчого списку Олег Тягнибок. Він розкритикував “помаранчевих” і розповів, що як тільки став нардепом у травні 1998 року, він разом з іншими депутатами-націоналістами – Славою Стецько (тодішня голова Конгресу Українських Націоналістів, нині покійна) і Михайлом Ратушним – запропонував скласти депутатську недоторканість. Тоді цю ідею нардепи не підтримали. А тепер нею спекулюють і “помаранчеві”, і “біло-блакитні”.

Олег Тягнибок заявив, що три “кольорові” мега-блоки, які вважаються фаворитами дочасних виборів, – одинакові. Вони не мають, що сказати виборцям, а лише дурять людей своїми “агітаційно-пропагандистськими штучками”. Вони імітують політичне протистояння, не маючи ні ідеології, ні ідей. Вони борються між собою за останній ресурс, який в українців ще залишився – за землю і стратегічні об’єкти.

Тягнибок каже, що потрібно не просто робити “косметичний ремонт” в державі, а змінювати систему влади. “Свобода” вважає, що Україна має бути президентською республікою. Парламент має бути однопалатний, а депутатів там має бути не більше 300. Вони мають голосувати не картками, як зараз, а відбитком пальця. Місцеві судді мають обиратися місцевою громадою. А суддя має бути не молодше 30 років. Тягнибок каже, що “Свобода” передбачила механізм відкликання суддів і депутатів. “Свобода” – за скасування Конституційного суду. Натомість має бути Конституційна палата при Верховній Раді.

Тягнибок навів трохи статистики. 94% депутатів четвертого скликання – колишні або теперішні члени Комуністичної партії, 350 з 450 депутатів – мільйонери. І всього 36% народних депутатів України визнали себе українцями. В разі проходження до Верховної Ради України “Свобода” буде ініціювати проект за пропорційне представництво українців в усіх органах влади і за відновлення в паспортах громадян України графи “національність”.

Свободівці мають намір перевірити, як відбувалася приватизація важливих об’єктів, і прийняти закон про заборону приватизації стратегічних об’єктів. ВО “Свобода” за те, щоб у Верховну раду вибирали депутатів на 3 роки за пропорційною системою з відкритими списками, до обласних рад – за змішаною, а до місцевих – за мажоритарним принципом. Олег Тягнибок сказав, що “Свобода” за скасування платної реклами політичних сил. Таку рекламу собі можуть дозволити лише так звані мегаблоки. “Ніяких чесних виборів сьогодні бути не може”, – зауважив він.

Тягнибок з обуренням говорив про те, що за 16 років незалежності Україна не стала національною державою. Вона є національною державою лише за формою. Україною керують кримінальні клани, вся влада в Україні належить неукраїнцям і комуно-комсомольським діячам часів Радянського Союзу.

“Свобода” вважає, що Україна має бути унітарною державою, й ініціюватиме закон про скасування автономності Криму і спеціального статусу міста Севастополь. “Свобода” за виведення з території України російського Чорноморського флоту і проти створення будь-яких військових баз на території України. “Свобода” виступає за пропорційне представлення українців в офіцерському складі української армії. А також пропонує новий геополітичний проект – створення Балто-Чорноморського союзу, де Україна буде в центрі Європи.

“Свобода” – це партія українців і для українців, зауважує Олег Тягнибок. В їхньому виборчому списку – всі українці. Їх середній вік - 38 років.

Програма ВО “Свобода” називається Програмою захисту українців. Олег Тягнибок запевнив, що незабаром вони представлять нову програму – Програму наступу українців. А Юрій Іллєнко пояснив, чому вони йдуть з Програмою захисту, а не з Програмою наступу. Програма захисту українців – це та сама програма, з якою “Свобода” йшла на вибори 2006 року. І щоб не ризикувати і мати впевненість, що ЦВК її зареєструє, а не придереться до якогось слова чи речення, свободівці подали стару програму і йдуть зараз з нею на ці вибори.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Державність»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.