Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Гватемалі в гігантську воронку провалилося декілька будівель

Стихія 10175 переглядів

Опубліковано - 1.06.2010 16:09 | Всі новини | Версія для друку

У Гватемалі в гігантську воронку провалилося декілька будівель
У Гватемалі в гігантську воронку провалилося декілька будівель
Триповерхова будова і невеликий житловий будинок в однойменній столиці держави Гватемали в Центральній Америці в буквальному сенсі слова провалилися під землю - в воронку діаметром 21,5 метра і глибиною 31,3 метра, що утворилася в результаті обвалу, викликаного тропічним штормом Agatha

Про це повідомляє Prian.ru з посиланням на агентство ABC News.

За даними видання La Hora, в результаті обвалу будівель загинула одна людина - поліцейський, який в той момент саме перебував в нещасливому місці і розмовляв по телефону. Проте офіційні особи цю інформацію не підтверджують. Повідомляється, що жителі будинку, що провалилися під землю встигли евакуюватися.

2007 року на північному сході міста в подібній же воронці глибиною близько 100 метрів загинули двоє підлітків, через загрозу подальшого обвалу з району була евакуйована тисяча жителів. Як повідомляє ресурс Gismodo, глибина таких западин може досягати і декількох сотень метрів. Місцеві жителі звинувачують у виникненні зсувів застарілу і стару систему підземної каналізації.

Тропічний шторм Agatha обрушився на Гватемалу, Сальвадор і сусідній Гондурас минулої суботи. Щонайменше 146 людей загинули. Найбільшою мірою від злив постраждала Гватемала, де число жертв, за офіційними даними, досягло 118 чоловік, 53 вважаються зниклими без вести. З небезпечних районів евакуйовано майже 112 тисяч жителів. Рівень опадів в гірських районах Гватемали перевищив один метр. В околицях столиці країни був змитий автомобільний міст. Понад 90 тисяч людей були змушені покинути свої будинки.

А днем раніше, 28 травня, в 50 км від столиці Гватемали, почалося виверження вулкану Пакайя - одного з найактивніших у світі.
Фото ABC News
Фото ABC News

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Стихія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.