Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Столицю теж накрив буревій. Постраждали власники автівок

Стихія Регіон: м.Київ 10738 переглядів

Опубліковано - 4.06.2010 10:25 | Всі новини | Версія для друку

Столицю теж накрив буревій. Постраждали власники автівок
Столицю теж накрив буревій. Постраждали власники автівок
У четвер, 3 червня, на Київналетів буревій: шквальний вітер з дощем, блискавками і громом виривав з коренем дерева, повалив стовпи, гнув білборди і трощив автомобілі, кидаючи на них важкі гілки.

Про це написала газета "Сєгодня".

За інформацією гендиректора «Київзеленбуду» Ярослава Макарчука, найсильніше ураган розійшовся в Солом’янському районі, хоча пролетів практично по всіх. З корінням було вирвано 83 дерева. Десятки машин розчавлені стовбурами або гілками, а власники транспорту мають намір судитися з властями Києва.

Начальник аварійно-рятувальної служби КМДА Роман Ткачук розповів: «Ми піднімали краном дерево, що нависло над приватним будинком у Пущі. Прибрали з дороги сім дерев, що заважали проїзду. Знімали дерева, що впали, з машин. В одному випадку довелося звільняти з авто водія і надавати йому першу допомогу». «Наслідки стихії в дворах будуть ліквідовані до кінця наступного тижня», - сказав заммера Віктор Сивець.

Об’їхавши декілька вулиць в Солом’янському, Голосіївському і Шевченківському районах, журналісти виявили десятки машин, привалених деревами, одна з них відновленню не підлягає - розбита вщент. Власник ВАЗ-21099 в шоці. «У неї всього 27 тисяч км. пробігу. І авто не застраховане. Судитимуся», - засмучується господар легкового авто Віталій.

Перед Повітрофлотським мостом упав від вітру білборд, на кінцевій трамвая №3 - ялинка, на початку вул. Жилянської дерево повалилося на «Ланос». Правда, водій не хвилюється, у нього страховка. На перехресті Жилянської й Тарасівської дерево впало на «Хонду», щільно придавивши.

Юристи радять постраждалим водіям зібрати якомога більше документальних підтверджень НП: протоколи міліції і ДАІ, показання (перехожих і жеків, якщо потрібно) свідків, а головне - все сфотографувати. «Знімайте в деталях авто, дерево, пеньки крупним планом. Позов подавайте на кількох відповідачів: КМДА, РДА, «Київзеленбуд». Звичайно, вони звалюватимуть на форс-мажор. Тут потрібні експерти, які б визначили давність дерева - чи не було воно дуже старим», - говорять юристи.

У «Зеленбуді» з себе відповідальність знімають. «Це стихія. Не треба ставити авто під деревами», - сказав Ярослав Макарчук.

Як повідомлялося раніще, вчора в Тернополі випала така злива, що рівень води досяг вікон житлових будинків. Стихія також вирувала у Львові, де постраждало декілька громадян.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Стихія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.