Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У російській школі Тбілісі віддано розпорядження виключити грузинських дітей

Новини Сакартвело 9083 перегляди

Опубліковано - 4.10.2006 14:46 | Всі новини | Версія для друку

У російській школі Тбілісі віддано розпорядження виключити грузинських дітей
У російській школі Тбілісі віддано розпорядження виключити грузинських дітей
Із середньої загальноосвітньої школи для дітей російських військовослужбовців і співробітників російських організацій, яка діє в Тбілісі при штабі Групи російських військ у Закавказзі, можуть бути звільнені всі співробітники - громадяни Грузії і виключені діти грузинів.

Про це повідомив один зі співробітників школи. У дирекцію школи в понеділок, 2 жовтня, надійшло усне розпорядження виключити зі школи дітей грузинських громадян і звільнити співробітників школи, які є громадянами Грузії. 4 жовтня дітей громадян Грузії вже не допускають на заняття. У той же час персонал школи, який складається з громадян Грузії, поки продовжує роботу, незважаючи на те, що вони можуть не одержати своїх зарплат.

За попередніми даними, у випадку звільнення педагогів інших шкіл, які є громадянами Грузії, школа позбавиться більше половини свого персоналу. Що стосується учнів, то діти, які навчаються в школі, серед яких, зокрема, діти співробітників МЗС Грузії і департаменту прикордонних сил і інших відомств,у даний час складають приблизно третину від загальної кількості дітей, яківчаться в школі. У дирекції школи поки утримуються від коментарів.

За іншими даними санкції торкнулися вже трьох росіян шкіл Групи російських військ у Закавказзя (ГРВЗ) у Тбілісі, Батумі і Ахалкалакі. Відповідне оголошення було вивішене в цих школах напередодні. "Батькам, які єгромадянами Грузії, запропоновано перевести своїх дітей в інші школи, але цене означає, що вже з сьогоднішнього дня цих дітей не пустять у школи", - повідомив представник ГРВЗ, пояснивши, що рішення про це прийняло Міноборони РФ.

Вчителі шкіл в Тбілісі повідомили, що в середу, 4 жовтня, у будинок не пустили близько 80 учнів.

А влада Грузії не виключили, що можуть заборонити подальше функціонування тбіліської школи N9, яка належить ГРВЗ. Представник Міносвіти заявив, що ця школа не має ліцензії в Грузії, тому може бути прийняте рішення про її закриття.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.