Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


До 800-річчя заснування Збаража у місті відреставрують культові споруди і замок

Регіональні новини Регіон: Тернопільська область 16306 переглядів

Опубліковано - 26.09.2010 23:39 | Всі новини | Версія для друку

До 800-річчя заснування Збаража у місті відреставрують культові споруди і замок
До 800-річчя заснування Збаража у місті відреставрують культові споруди і замок
З нагоди 800-річчя заснування Збаража Тернопільської області у місті відреставрують культові споруди та замок. Також, з 27 вересня по 27 жовтня на Тернопільщині оголошуються Дні туризму

Як повідомили у прес-службі облдержадміністрації, ці роботи передбачені розпорядженням уряду "Про підготовку та відзначення 800-річчя заснування м. Збаража".

Кабінет міністрів утворив Ювілейний оргкомітет і затвердив план заходів, у рамках яких заплановано провести роботи з ремонту та реставрації комплексу споруд бернардинського монастиря, костелу з благоустроєм прилеглої території, дзвіниці, фасадів келій. Також буде проведено ремонт і реставрацію замку ХVII-ХVIII століття, зокрема, зовнішніх оборонних мурів та бастіонів.

Також буде забезпечено реставрацію Спасо-Преображенської церкви у селі Залужжя.

Заплановано й реконструкцію з добудовою Будинку культури, створення палеоскансену на території Старо-Збаразької фортеці, створення готельно-туристичного комплексу.

Окремим пунктом доручено забезпечити будівництво очисних споруд у Збаражі, будівництво полігона для твердих побутових відходів, здійснити реконструкцію водопровідної мережі міста.

800-річчя Збараж відзначатиме навесні наступного року.

В липні на Тернопільщині у Збаразькому замку відкрили музей середньовічних тортур. Як розповіла Ольга Станкевич, начальник відділу обслуговування туристів національного заповідника "Замки Тернопілля", до якого входить Збаразький замок, наразі в музеї представлено 11 експонатів. Розмістили музей у середньовічному склепінчастому підземеллі під палацом. "З підвалів ішли підземні ходи із замку, але просто водити сюди туристів було б не цікаво, тому ми вирішили відкрити тут музей", – зазначила Станкевич, повідомляє NEWSru.ua.
З 27 вересня по 27 жовтня на Тернопільщині оголошуються Дні туризму

24 вересня голова обласної ради Олексій Кайда підписав розпорядження про проведення Днів туризму в Тернопільській області, повідомляє офіційний сайт Тернопільської обласної ради.

Відбуватимуться вони з 27 вересня по 27 жовтня з нагоди відзначення в області Всесвітнього Дня туризму та Дня туризму в Україні, а також на виконання програми розвитку туризму в області, затвердженої рішенням обласної ради.

Ще одна мета проведення заходів – сприяння розвитку туризму, пропагування Тернопільщини як привабливого туристичного регіону тощо. У рамках проведення Днів туризму відбудеться ряд заходів.

28 вересня буде зарепрезентовано документальний фільм, створений в рамках проекту «Замки Тернопільщини – історія, яку ми втрачаємо». Відбуватиметься фотоконкурс «1000 туристичних чудес Тернопілля», науково-практична конференція «Перспективи розвитку туристичної галузі у Тернопільській області та місті Тернополі» за участю студентів та науковців тернопільських вишів, які готують фахівців туристичної галузі. У програмі відзначення Днів туризму відбуватимуться прес-конференції, круглі столи, виставки.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.