Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Пограбування Спасо-Преображенського собору в Чернігові розкрили за три години

Кримінал Регіон: Чернігівська область 12259 переглядів

Опубліковано - 12.10.2006 10:16 | Всі новини | Версія для друку

Пограбування Спасо-Преображенського собору в Чернігові розкрили за три години
Пограбування Спасо-Преображенського собору в Чернігові розкрили за три години
Менше трьох годин значилася серед нерозкритих резонансна крадіжка культових предметів зі Спасо-Преображенського собору в Чернігові.

Вже близько пів на одинадцяту ранку підозрюваний у скоєнні цього злочину давав свідчення оперативникам в обласному Управлінні внутрішніх справ, повідомляє ЦГЗ УМВС в області.

Сюди ж були доставлені вилучені у молодика ікони та хрести, які вночі зникли з храму.

Сліди злодійського проникнення до знаменитого на всю Україну Спасо-Преображенського собору виявили рано-вранці 10 жовтня його служителі. Розуміючи, що будь-які пересування на місці пригоди лише ускладнять розкриття злочину, всередину заходити не стали, і мерщій звернулися до міліції. Направлені до храму слідчо-оперативні групи міської та обласної міліції, оглянувши разом зі священнослужителями приміщення, встановили факт крадіжки трьох ікон та двох хрестів, які, окрім духовної цінності, мають і цілком земну вартість (за попередніми оцінками, близько 10-ти тисяч гривень). Додатково зрозумівши при цьому, що “працював”, можливо, і досвідчений злодій, проте явний дилетант у церковних справах. Значно цінніші культові предмети, аніж викрадені, залишилися неушкоджені на своїх місцях.
На розкриття цієї зухвалої крадіжки відразу було орієнтовано співробітників всіх міліцейських підрозділів. І зовсім скоро підполковник Сергій ПОТАПЕНКО — начальник відділу з питань боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми — вже мав оперативну інформацію про можливого викрадача культових цінностей. Не гаючи часу, удвох з колегою міліціонер вирішив затримати зловмисника. До речі, сталося це в той час, коли на місці злочину ще завершували свою роботу експерти-криміналісти.

Затриманим виявився 22-річний чернігівець, який має вже 3 судимості, і всі — за крадіжки. Після відбуття покарання у 2003 році нібито взявся за розум, влаштувався працювати в столиці на будівництві, пристойно заробляв. Якими мотивами керувався, все-таки йдучи “на справу”, встановить слідство. Як встановить і те, чи єдина це крадіжка церковного приладдя на рахунку в молодика. Адже злочинів подібного роду в останні роки на Чернігівщині зафіксовано декілька.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.