Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки вільного вибору. У Василькові ТВК підробляє документи кандидатів?

Вибори-2010 Регіон: Київська область 8821 перегляд

Опубліковано - 12.10.2010 13:00 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки вільного вибору. У Василькові ТВК підробляє документи кандидатів?
Хроніки вільного вибору. У Василькові ТВК підробляє документи кандидатів?
ВО “Свобода” звернулася до ГПУ, СБУ та гаранта наших прав і свобод з вимогою вжити заходів до членів ТВК, які перешкоджають їхньому конституційному праву.

У місті Васильків Київської області Всеукраїнське об’єднання "Свобода" провело акцію протесту проти незаконних дій Васильківської районної та міської виборчих комісій щодо кандидатів у депутати від Всеукраїнського об’єднання "Свобода", повідомляє прес-служба партії.

Учасники акції протесту оприлюднили звернення до Президента України, Верховної Ради України, Генеральної Прокуратури України, Центральної виборчої комісії, Служби безпеки України з вимогою вжити необхідних заходів для забезпечення реалізації законних прав представників Васильківської громади щодо вільного волевиявлення та рівноправної участі у виборчому процесі всіх суб’єктів політичних сил.

Голова Васильківської районної організації ВО "Свобода" Любов Соцька оприлюднила факти зловмисного виправлення членами комісії її виборчих документів. Саме на підставі цих правок відмовили у реєстрації кандидатці на посаду міської голови Василькова від Всеукраїнського об’єднання "Свобода". Застосувавши подібну схему зловмисники відмовили у реєстрації усім кандидатам у депутати до міської та районної рад від ВО "Свобода".

Учасники акції наполягали на виконані закону про вибори та наданні рішення районною виборчою комісією про відмову у реєстрації списку кандидатів від ВО "Свобода".

Присутні під час подій кандидати у депутати Київської обласної ради від ВО "Свобода" Євген Гаврилов та Олександр Аронець, користуючись своїми законними повноваженнями, звернулися до представників Васильківської районної комісії з вимогою не перешкоджати у реалізації конституційного права та видати рішення комісії про реєстрацію чи відмову у реєстрації для подальшого звернення до суду.

У відповідь на цю вимогу секретар районної виборчої комісії Дмитро Муляр відреагував неадекватно – почав вирвати з рук Олександра Аронця його посвідчення журналіста та кандидата у депутати. Четверо представників комісії з кулаками накинулись на кандидатів у депутати від "Свободи". Зчинилася штовханина. Євген Гаврилов дістав мобільний телефон щоб зафіксувати факт застосування сили членами комісії до кандидатів у депутати. На нього накинувся і почав видирати з рук мобільний телефон юрист районної виборчої комісії Руслан Лонський. На підмогу до нападників приєдналось ще двоє невідомих і "свободівців" Аронця та Гаврилова силоміць виштовхали з приміщення. Лише втручання правоохоронців припинило бандитський напад.

Пізніше Олександр Аронець та Євген Гаврилов звернулися до найближчого відділку міліції з проханням розслідувати факт скоєння неправомірних дій та відвертий бандитизм з боку членів районної виборчої комісії.

О 23-36 9 жовтня 2010 року голова Васильківської районної комісії Галина Євтушенко все ж таки видала рішення про відмову у реєстрації виборчого списку та кандидатів-мажоритарників від ВО "Свобода".

Таким чином члени Васильківської районної комісії, покликані забезпечити виконання громадських прав та свобод громадян, стали на злочинний шлях у перешкоджанні реалізації конституційного права членів Васильківській організації ВО "Свобода" на участь у виборах.

Всеукраїнське об’єднання "Свобода" звернулося до Генеральної Прокуратури із заявою про злочин та вимагає притягнути до відповідальності винних у перешкоджанні виборчого процесу.

Зухвала поведінка членів Васильківської виборчої комісії свідчить, що їхні дії узгоджені з керівництвом області, а покровителі васильківських бандитів сидять у найвищих владних кабінетах.

ВО "Свобода" переконана, що бандитські дії у Василькові стали можливими через те, що влада і правоохоронці жодним чином не зреагували на безчинства місцевих виборчих комісій.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.