Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки вільного вибору. Суд відновив реєстрацію сотні васильківських кандидатів

Вибори-2010 Регіон: Київська область 9120 переглядів

Опубліковано - 14.10.2010 16:28 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки вільного вибору. Суд відновив реєстрацію сотні васильківських кандидатів
Хроніки вільного вибору. Суд відновив реєстрацію сотні васильківських кандидатів
Київський обласний Адміністративний суд розглянув факти масових зловживань під час реєстрації кандидатів в органи місцевого самоврядування міста Василькова.

З позовним заявами звенулися 142 громадянина, 10 політичних партій і сім кадидатів по виборах міського голови.

У судових засіданнях встановлено, що посадові особи місцевої ТВК необгрунтовано виносили постанови про відмову у реєстрації громадянам та політичним партіям, які виявили бажання балотуватися на виборах у міську раду та на посаду міського голови.

При цьому, як встановлено у судовому засіданні, у документи, які подавалися на реєстрацію у ТВК, вносилися правки з метою їхнього псування та штучного створення ситуації виникнення правових підстав для відмови у реєстрації.

Обласний Апеляційний суд Київської області зобов'язав територіальну виборчу комісію повторно розглянути документи і, відповідно до чинного законодавства ухвалити рішення про реєстрацію кандидатів по виборах у міську раду та міського голови міста Василькова.

Як повідомив голова місцевого осередку партії "Фронт змін" Сергій Бірюков, позов якого розглянуто у суді, він, на підставі судового рішення звертатиметься до міжрайонної прокуратури з заявою про скоєння злочину. За його словами, підробленням документів займалися цілком реальні люди і хтось давав цим людям вказівки скоїти протиправні дії, які кваліфікуються як перешкоджання виборчому праву громадян. Отже, не можливо це полишати безкарним, бо тоді про вибори взагалі казати не варто.

Як зазначив голова міської організації Всеукраїнської партії Народної Довіри Анатолій Боровик, який балатується на посаду міського голови, закон про вибори створює спокусу для протиправних дій членами ТВК. "Дуже багато норм Закону не мають чітких формулювань. Зокрема в частині оскарження рішень ТВК у судах. Так, ми стали свідками, масових випадків розгляду порушень, зробленими ТВК, у судах. Виникає питання: а що далі? Хто має встановлювати осіб, які порушили закон, хто має їх притягати до відповідальності? Адже, немає жодної гарантії, що завтра формально рішення суду буде виконано - ТВК розлгяне заяви кандидатів, але спрацює адмінресурс і всім більш ніж ста кандидатам знов відмовлять. І процес піде у замкнене коло".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Особа, що не володіє мовою народу, на землі якого проживає, - гість або окупант, або раб цього окупанта”
Карл Маркс

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.