Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Кременці відбудеться фестиваль середньовічної культури «Стара фортеця»

Суспільне життя Регіон: Тернопільська область 14652 перегляди

Опубліковано - 19.04.2006 14:49 | Всі новини | Версія для друку

У Кременці відбудеться фестиваль середньовічної культури «Стара фортеця»
У Кременці відбудеться фестиваль середньовічної культури «Стара фортеця»
У старовинному місті Кременці на Тернопільщині 20-21 травня планується провести фестиваль середньовічної культури «Стара фортеця». Ініціює захід громадська організація «Волинська школа лицарів».

Організатори вважають, що фестиваль «Стара фортеця» повинен стати традиційним. Свою згоду взяти участь у заході дали товариство історичної реконструкції «Срібний вовк» (Львів), Тевтонський орден, клуб «Княжий град», «Бран Юг», «Глибинний страж» (Київ), а також гості з Хмельницького, Луцька і, звичайно, з Тернополя.

Варто зазначити, що створена рік тому «Волинська школа лицарів» – єдина за своєю суттю громадська організація на Тернопіллі. В основі об’єднання – дослідження та збереження історичної спадщини, вивчення старовинної музики, танців, розваг, кухні, поширення історичного фехтування, виготовлення костюмів і предметів побуту ХІV-ХVІ століть.

Минулого року «Волинська школа лицарів» зарекомендувала себе організацією і проведенням фестивалю середньовічної культури «Королева Бонна-2005» на Замковій горі у Кременці. І, крім того, представники цієї громадської організації брали участь у заходах, які відбувалися у Києві, Луцьку і Бродах (Львівська область).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.