Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Релігійна заборона на дошлюбні зв’язки може отримати наукове обґрунтування

У світі науки 12426 переглядів

Опубліковано - 9.12.2010 10:55 | Всі новини | Версія для друку

Релігійна заборона на дошлюбні зв’язки може отримати наукове обґрунтування
Релігійна заборона на дошлюбні зв’язки може отримати наукове обґрунтування
Заборона на дошлюбне статеве життя, якого дотримується більшість традиційних релігій, може мати і наукове пояснення, - впевнений відомий науковець.

Цього року у британської темношкірої пари народилася блакитноока білява дівчинка. Вчені намагаються пояснити подібний феномен, а київський лікар і біолог професор-геронтолог Геннадій Бердишев вважає, що цей парадокс можна пояснити за допомогою телегонії - науки, яку більшість учених відмовляється визнавати.

"Дехто з моїх колеги вважають, що вплив першого статевого партнера на всіх майбутніх дітей жінки у людей виражено набагато сильніше, ніж у тварин. Не дарма релігійна мораль і національні звичаї чи не всіх народів вимагають невинності нареченої як обов'язкової умови укладення шлюбу", - говорить Геннадій Бердишев, слова якого наводить газета "Аргументи і факти".

Бердишев наводить конкретний випадок, коли негреня народилося всупереч всім передумов. І лише відверта розмова з розгубленою молодою мамою переконала: до заміжжя з нашим хлопцем у неї був швидкоплинний роман з гостем з Африки. І між цією подією і зачаттям дитини минуло більше року!

Професор переконаний, що подібні події можна пояснити телегонією - явищем, коли народжена дитина успадковує ознаки не свого біологічного батька, а першого статевого партнера матері.

Більшість його колег називають телегонію позанауковою концепцією. Вона підкріплюється малою кількістю достовірних фактів, не має повторюваності - найважливішого критерію, що дозволяє віднести явище до розряду наукових.

Геннадій Бердишев пояснює, як на його думку сперматозоїд чорношкірого друга жінки зберігався в її утробі більше року. Адже відомо, що термін життя сперматозоїда - максимум три доби.

"Чи можлива консервація сперми у статевих шляхах самки. Запліднення яйцеклітини відбувається не тільки спермою нового партнера, але і законсервованою, яка таємничим чином змішується зі свіжою. Це вірно - сперматозоїди не живуть довше трьох діб", - пояснює професор.

"Але ми не знаємо, в якій формі і як довго здатні жити хромосоми, що містяться в них. Крім того, є біоенергоінформаційна гіпотеза пояснення телегонії: під час статевого акту, особливо першого, найбільш емоційно потужного для жінки, в її спадковий апарат може віддрукуватися інформація не тільки від самої сперми, але і від електромагнітного випромінювання, джерелом якого вона є" - говорить Г.Бердишев.
Геннадій Бердишев
Геннадій Бердишев
На його думку, небезпека дошлюбних сексуальних зв'язків дівчат "не в тому, що дитина може виявитися "не в батька, а в заїжджого молодця", а в тому, що "поряд з чужорідними рисами зовнішності дошлюбний партнер може передати майбутнім дітям спадкові хвороби".

"Руйнування моральних норм веде до виродження - ця ситуація описана ще в Старому Заповіті. Побоююся, що вона повторюється на наших очах в колишньому СРСР, який пережив соціальний стрес", - говорить учений.

Саме дошлюбними зв'язками, вважає він, пояснюється зростання числа розумово неповноцінних дітей, немовлят зі вродженими захворюваннями.

"Дівчата з колишніх радянських республік, які заробляють проституцією, - банальний факт з сучасного життя. Але не забувайте, що багато хто з них, "заробивши", стають більш розсудливими, виходять заміж, народжують дітей. А діти, що успадкували невидимі вади невідомо від кого, навряд чи порадують батьків фізичним і духовним здоров'ям ", - попереджає Г. Бердишев.

На думку науковця, через те, що висновки занадто жахливі, вивчення телегонії і залишається за межами науки .

Довідка.
Геннадій Бердишев народився в 1933 р., генетик, доктор медичних та біологічних наук, професор Київського національного університету ім. Шевченко. З 80-х років минулого століття працює радником Всесвітньої організації охорони здоров'я. Вчений консультував омолодження Ден Сяо Піна (1985 рік), Індіри Ганді (1984 рік), Кім Ір Сена (1985). Більшість досліджень Геннадія Бердишева присвячене проблемам омолодження організму, довголіття та впливу питної води на процеси старіння організму.

Думка фахівця

Світлана Лімборська, заввідділом молекулярної генетики людини Інституту молекулярної генетики РАН, д.б.н., професор:

- Конкретні історії, що нібито підтверджують справедливість телегонії, побудовані на погано задокументованих фактах, в яких не відсічені можливості випадкових мутацій. У наших біологічних експериментах ми жодного разу не спостерігали подібних явищ. Якби телегонія була реальністю, втратила б жодний сенс експертиза батьківства, яка, однак, успішно проводиться.

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.