Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Що є найкращою панацеєю від стресу?

Охорона здоров`я 9321 перегляд

Опубліковано - 7.02.2011 01:21 | Всі новини | Версія для друку

Що є найкращою панацеєю від стресу?
Що є найкращою панацеєю від стресу?
Заняття спортом надають комплексну дію на психологічний стан людини і допомагають впоратися з депресією, поліпшити засинання, підвищують самооцінку і знімають дратівливість.

В даний час учені вважають, що причина такого ефекту криється у впливі активних речовин, одним з яких є нейротрансміттер серотонін, пише medinfo.ua.

Висока концентрація серотоніну пов'язана з гарним настроєм і почуттям радості. Зниження його рівня знаходиться в прямій залежності від появи таких емоцій як злість, дратівливість або гнів.

Дія препаратів-антидепресантів якраз спрямоване на підвищення концентрації серотоніну. Під час занять спортом рівень серотоніну також підвищується.

Дослідники з медичного центру університету Дьюка прийшли до висновку, що фізичні вправи позбавляють від поганого настрою не гірше антидепресантів.

Протилежністю серотоніну явлется кортизол. Цей гормон виробляється при виникненні стресовій ситуації. Якщо в далекому минулому рівень кортизолу підвищувався при появі ворога або під час полювання, то тепер на зміну цього прийшли автомобільні пробки і конфлікти з начальством.

Незалежно від виду стресовій ситуації, гнів або неспокій супроводжується високою концентрацією кортизолу, який ініціює подальший каскад реакцій. Фізичні вправи знижують рівень кортизолу.

Для того, щоб позбутися негативних емоцій, краще всього підходять аеробні навантаження, такі як біг, плавання, катання на велосипеді або ігрові види спорту.

Сорок хвилин аеробного тренування цілком достатньо, щоб повернути позитивний настрій.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.