Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Теле-шоу «Міняю жінку» каналу «1+1» дискредитує Галичину

Громадська думка Регіон: Львівська область 15132 перегляди

Опубліковано - 19.02.2011 01:51 | Всі новини | Версія для друку

За шоу «Міняю жінку» серйозно взялися освітяни та підприємці Дрогобича. Галину Ілик, яка взяла участь у програмі, змусили написати заяву на звільнення зі школи
За шоу «Міняю жінку» серйозно взялися освітяни та підприємці Дрогобича. Галину Ілик, яка взяла участь у програмі, змусили написати заяву на звільнення зі школи
Дрогобич четвертий день бурхливо обговорює телешоу «Міняю жінку» на каналі «1+1» за участю вчительки і дружини підприємця. Влада міста змусила вчительку, яка прийняла участь у шоу, звільнитися - через дискредитацію Галичини та її духовних традицій.

Вчительку української мови та літератури з Дрогобича Галину Ілик, яка взяла участь у програмі «Міняю жінку», змусили написати заяву на звільнення зі школи, - повідомляє ЗІК.

Про це розповіла сама Галина Ілик.

«На мене натиснули, делікатно мене підвели до того, що я не маю морального права приходити до школи на уроки. Сказали, що мені б мало бути соромно переступати поріг після передачі. Буцімто така аморальна поведінка вчителя дискредитувала його і він не може бути вчителем. «Ви це зрозуміли? Прошу пишіть заяву!», – розповіла пані Галина.

За її словами, у четвер, 17 лютого, після сесії Дрогобицької міської ради зібралася дирекція школи, завучі; вони і вирішили, як надалі повинна діяти пані Галина.

Екс-вчителька також зазначила, що до неї телефонували з міського управління освіти Дрогобича і також рекомендували написати заяву на звільнення.

«Вони мені сказали, що я вела себе не достойно, багато зробила аморальних вчинків: а аморальний вчитель не може працювати в школі. «Тому ви самі розумієте, що вам в школі не місце. Прошу, пишіть заяву: чи за власним бажанням, чи за згодою сторін», – скаржиться Галина Ілик.

Водночас педагог зазначила, що хоч під шаленим тиском її і змусили написати заяву на звільнення, проте вона тепер не залишить цієї справи: «Я апелювала до телеканалу «1+1», зверталася до журналістів, зараз будемо відмиватися».

«Це моє особисте життя, і чи мала я право брати участь у цій передачі, чи ні, не їм вирішувати. І що там такого аморального я зробила? Я не розумію», – підсумувала жінка.

На думку Галини Ілик, виною всьому сесія Дрогобицької міської ради, адже після неї у жінки почалися всі проблеми: «Мені сказали, що у середу була сесія, там обговорювалося моє питання і сказали, що мені треба йти».

Українське законодавство дійсно передбачає можливість звільнення педагогів з роботи за аморальні вчинки, - коментує ситуацію, що склалася телеканал 1+1. Закон не трактує що саме є аморальним, але в практиці юристів це формулювання зустрічалося тільки в особливих випадках, пов'язаних з насильством, знущанням над учнями, іншими проявами агресії. Словники трактують «аморальну поведінку» як пияцтво, користолюбство, розпусту, злочинність, наркоманію.

«Ґрунтуючись на нашій програмі не можна робити жодних висновків про аморальність Галини Ілик. В ефірі не було жодного факту, що про це свідчить», - коментує шеф-редактор програми Анатолій Єрема. «- Галина має намір боротися за свою репутацію, і ми хочемо її підтримати».

Знімальна група проекту має намір звернутися до керівництва школи, в якій працювала Галина Ілик, щоб зрозуміти ситуацію і отримати більше інформації про причини звільнення своєї героїні.

Дрогобич четвертий день бурхливо обговорює телешоу «Міняю жінку» на каналі «1+1» за участю вчительки і дружини підприємця

Як повідомив начальник відділу освіти виконавчого комітету Дрогобицької міської ради Петро Сушко, вчителька української мови і літератури загальноосвітньої школи №1 ім. І. Франка, яка брала участь у телешоу «Міняю жінку» на каналі «1+1» Галина Ілик написала заяву на звільнення з посади, мотивуючи тим, що їй після цієї передачі соромно йти до школи.

Телешоу обговорюють не лише мешканці Дрогобича. Зі слів міського голови Олексія Радзієвського, з цього приводу до нього дуже багато телефонних дзвінків з різних регіонів України і Києва, а також з-за кордону. «Що там у Дрогобичі відбувається, – запитував один з дозвонювачів. – Ти справді встановив у Дрогобичі такі порядки, що можна мінятися жінками?».

Олексій Радзієвський вважає, що телепередача стала негативним інформаційним вибухом, оголила пласт проблем, над якими повинні задуматися всі – від міського голови до директора школи, кожного дрогобичанина.

«Ми повинні належно відреагувати, аби це стало справжнім уроком для всіх», – наголосив Олексій Радзієвський на зустрічі з представниками інтелігенції.

В п`ятницю, 18 лютого у Дрогобичі розпочав роботу круглий стіл освітян і підприємців, на якому обговорюють наслідки резонансного телепроекту «Міняю жінку».

Кореспондент ЗІКу звернувся до начальника відділу освіти виконавчого комітету Дрогобицької міської ради Петра Сушка, який так прокоментував ситуацію:

«У Галичині побутує культ християнської віри, родинних традицій, поваги до вчителя і школи. Це шоу, на мою думку, є замовним, воно принизило Галичину, показавши жінок у негативному, вульгарному світлі, знівелювало образ духовенства. Фактично продовжується політика дискредитації Галичини, яку завжди показували як приклад високих моральних цінностей для цілої України.

Не може уособлювати місто окремо взятий підприємець чи освітянка. Люди не повинні трактувати такі шоу як дискредитацію міста, освітянської галузі чи такої поважної установи, як ЗОШ № 1. Тут була перша українська гімназія, збудована за народні кошти. У школі витає дух випускників цієї гімназії – воїнів українського стрілецтва, УПА. Ця передача є спробою дискредитації І. Франка, ім’я якого носить ЗОШ № 1. Школа, яка перебуває у п’ятірці рейтингів освітніх установ міста за результатами олімпіад, ЗНО. З погляду відділу освіти, перш ніж проводити такі шоу, які роз’єднують людей, краще показувати на екрані виховні передачі щодо шкідливості тютюнокуріння, вживання алкоголю, запобігання раннім статевим стосункам та формування єдиної національної політики в Українській державі».

Влада Дрогобича просить «1+1» не показувати в повторі шоу «Міняю жінку»

«Я вас прошу вийти на телеканал «1+1» і попросити не показувати у повторі телешоу «Міняю жінку», щоб ще раз не збурювати людей».

Про це сказав на нараді в Ратуші секретар Дрогобицької міської ради Тарас Метик, звертаючись до начальника відділу освіти виконавчого комітету Дрогобицької міської ради Петра Сушка, – передає кореспондент ЗІКу.

Чи вдасться посадовцю домогтися зняття передачі з ефіру, наразі не відомо.

Нагадаємо, що телепередача «Міняю жінку» в повторі запланована на неділю, 20 лютого.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.