Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українська інтелігенція написала Ющенку листа

Суспільне життя 11574 перегляди

Опубліковано - 20.04.2006 18:37 | Всі новини | Версія для друку

Група провідних діячів у галузі науки, культури та мистецтв звернулася з відкритим листом до Президента України Віктора Ющенка з підтримкою створення демократичної коаліції та з осудженням ідеї „неприродних політичних союзів”.

– Результати минулих парламентських виборів чітко і однозначно закріпили незмінність суспільних настроїв: шлях України до демократії незворотний, довіра до „революційних” подій 2004 року – не підірвана. Суспільство почуло заклик своїх довірителів – „Не зрадь Майдан!” – і відгукнулося стократ, але поки що суспільство не знає, чи почули політики самі себе і голос пробудженого народу, - зазначається у листі текст якого передано агентству УНІАН прес-службою БЮТ.

Його автори переконані: “Якщо аналізувати неупереджено, то Україна від Сходу до Заходу була і залишається єдиною: вона хоче іншого життя - заможного, чесного, справедливого, демократичного... Ми висловлюємо своє тверде переконання, що подальший підігрів настрою про відмінності, ба, навіть ментальну несумісність українців з різних регіонів нашої держави є злочинним...

Суспільство дало своїм обранцям мандат довіри, але народ не давав їм мандата на утворення неприродних політичних союзів не те що з любові, а навіть і з розрахунку, які плюндрують надії і знущаються над очікуваннями.

В природі не можна схрестити коня і трепетну лань. Так само не можна поєднати ходу у протилежних напрямках. Інакше доведеться визнавати, що весь народ – це суцільний популіст, і він потрібен політикам або як статист, або як випробувальний безвольний натовп для розминки голосових потуг, або як донор. Але всі ці три призначення огидні і ображають націю", йдеться у заяві.

“Інтеграція економіки різних регіонів і союз антагоністичних політичних сил – це різні категорії і явища. Гроші із грішми завжди домовляться. Але народні сили, оті, що в 2004 році спалили в собі байдужість і не приспали совісті, ніколи не схвалять і не підтримають „дерибану” народної віри у чесне слово і чесну дію політиків, яким довіряли. Слід дивитися правді в очі. Нація повірила Вам і чекає найголовнішого: здійснення своїх надій, пов’язаних з Вами і самореалізації.

Не тільки проста арифметика підтверджує, що політична коаліція БЮТ, НСНУ і СПУ – це хід на випередження, це наближення до нормального, очікуваного поколіннями життя. Народ підтвердив, що поступ країни у такому товаристві народові прийнятний. Об’єднання Блоку Юлії Тимошенко, “Нашої України” та СПУ – це чесно. Все інше – оманливо і почасти аморально, - переконані автори звернення до Президента.

Серед тих, хто поставив підписи під цим листом академік НАН України Борис Патон, письменники Павло Загребельний, Степан Колесник, депутати Борис Олійник, Павло Мовчан, Лесь Танюк, Володимир Яворівський.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.