Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Знахабнілі комуністи вимагають відшкодування витрат на “вивчення громадської думки” та харчування гостей на відкритті боввана Сталіну

За право людини Регіон: Запорізька область 8774 перегляди

Опубліковано - 16.03.2011 04:37 | Всі новини | Версія для друку

Знахабнілі комуністи вимагають відшкодування витрат на “вивчення громадської думки” та харчування гостей на відкритті боввана Сталіну
Знахабнілі комуністи вимагають відшкодування витрат на “вивчення громадської думки” та харчування гостей на відкритті боввана Сталіну
Запорізький обком Компартії України включив до оцінку збитку, заподіяного підривом пам’ятника Йосипу Сталіну в новорічну ніч, витрати на вивчення громадської думки, охорону монумента і покладання квітів, оплату проїзду гостям з інших регіонів і приготування каші, якою годували учасників урочистої церемонії.

Загальний збиток, за даними запорізьких фанів Сталіна (інакше їх назвати не можна, оскільки комуністична партія офіційно засудила культ особи Сталіна, ще на ХХ з`їзді КПРС 55 років тому) складає більше 374 тисяч гривень. Власне пам'ятник комуністи оцінили в 110 тисяч гривень. Причому на урочистому відкритті монумента озвучували суму в 80 тисяч гривень.

У розпорядження ВО “Жіноча Січ” потрапили документи, які засвідчують безпідставність перекваліфікування ст. 296 ч. 2 ККУ на ст. 194 ч. 2 у справі “тризубівців” щодо “пошкодження малого архітектурного спорудження бюсту Сталіна” в Запоріжжі.

Нагадаємо, спочатку, 28 грудня 2010 року, Олексій Бабурін, керівник Запорізького обкому КПУ – організації, якій належить бюст Сталіна – написав заяву про те, що КПУ по факту пошкодження бюсту 28 грудня не має претензій ні до кого. Але, вже 2 січня 2011 року, той самий Бабурін О.В. подає заяву про визнання КПУ потерпілою особою у кримінальній справі, відкритій на “тризубівців” 1 січня 2011 року.

Стаття 194 частина 2 Кримінального Кодексу України, яку інкримінують Тарану П., Хмарі Р., Абраміву В., Лабайчуку В., Пономаренку Ю., Зануді О., Онуфрійчуку А., Вишнюку В. Андрющенку Е., передбачає пошкодження майна в особливо великих розмірах.

Подаємо “Довідку про матеріальну шкоду нанесену злочином Запорізькій обласній організації”, в якій КПУ “висмоктує з пальця” ці “особливо великі розміри”. При першому ж погляді стає очевидним “роздутість” суми “пошкоджень” та її необґрунтованість.

До того ж, просимо звернути увагу: у розділі “витрати на роботи щодо підготовки місця встановлення пам’ятника” стоїть розмита сума, очевидно, кома після певної цифри була переставлена; а також знизу документа відсутня дата підписання.
Пам'ятник Сталіну, який знаходився на території будівлі запорізького обкому Компартії України, був підірваний 31 грудня 2010 близько 23.30. Справа розслідується за статтею "теракт".

Незадовго до підриву від погруддя відпиляли голову. Спочатку цю справу кваліфікували як хуліганство, однак у лютому його перекваліфікували на більш важку статтю "знищення або пошкодження майна в особливо великих розмірах".

По обох справах проходять українські націоналісти, включаючи членів націоналістичної організації "Тризуб". Ця організація визнала, що її активісти відпиляли голову біля пам'ятника, але відкинула підозри в причетності до підриву монумента. На початку березня відповідальність за вибух узяв на себе якийсь блогер kikhot1953 .
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.