Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Юрія Луценка усунули від обов’язків через корупцію?

Подія дня 10094 перегляди

Опубліковано - 2.11.2006 14:36 | Всі новини | Версія для друку

Парламент пропонує Кабміну тимчасово усунути Юрія Луценка від виконання службових обов’язків
Парламент пропонує Кабміну тимчасово усунути Юрія Луценка від виконання службових обов’язків
Верховна Рада пропонує Кабінету Міністрів тимчасово усунути міністра внутрішніх справ Юрія Луценка від виконання службових обов’язків. Парламент створив Тимчасову слідчу комісію з перевірки можливих корупційних дій і зловживання службовим становищем з боку Луценка.

За прийняття постанови № 2160 від 14 вересня "Про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки фактів корупційних дій, зловживання службовим становищем з боку окремих посадових осіб Міністерства внутрішніх справ України, які викладені в статті "Інша міліція" газети "2000" від 8 вересня 2006 року" проголосувало 235 депутатів при 226 необхідних.

Верховна Рада призначила головою комісії депутата Володимира Сівковича (ПР), його заступником депутата Спиридона Кілінкарова (Комуністична партія). Термін діяльності комісії - 2 місяці з дня прийняття проекту постанови.

Парламент також запропонував Кабміну на час роботи комісії усунути інших посадових осіб, про яких мова йде в статті, від виконання службових обов’язків.

Як зазначив автор постанови, народний депутат від Партії регіонів Євген Кушнарьов, підставою для створення комісії слугувала стаття в газеті "2000", у якій викладено факти про системне, масштабне зловживання службовим становищем, а також корупційних діях з боку високих посадових осіб МВС та його обласних підрозділів. За його словами, перша стаття була присвячена Одеському управлінню МВС.

Кушнарьов сказав, що протягом двох місяців у газеті "2000" було опубліковано 19 матеріалів як розвиток цієї теми. За його словами, у цих матеріалах приведено велику кількість аналогічних фактів системних зловживань службовим становищем і корупційних дій.

"Зокрема, мова йде про призначення на високі посади в системі МВС людей, які себе скомпрометували, при цьому мова йде про можливості хабарів при таких службових призначеннях; відсутність реакцій на численні звернення громадян щодо сваволі працівників міліції; незаконні звільнення з посад; незаконний оббіг наркотиків, який контролюється працівниками органів внутрішніх справ; незаконне збереження вогнепальної зброї; схеми контрабандного ввозу і легалізації автотранспорту в Україні; незаконний продаж об’єктів, власності і земельних ділянок, що належать системі МВС. Можна продовжувати цей перелік", - підкреслив Кушнарьов.

Він сказав, що в цілому факти викладені по 9 обласних управліннях внутрішніх справ, по центральному апарату органів внутрішніх справ на транспорті. За словами депутата, у цих публікаціях згадуються в зв’язку зі зловживаннями і корупційними діями прізвища 73 високопоставлених працівників органів внутрішніх справ: "Тому ми вважаємо, що сьогодні існує ще більше підстав для створення такої спеціальної слідчої комісії".

Голова комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Стретович заявив, що на засіданні комітету прийняте рішення про перенос розгляду даного питання.

Він зазначив, що є порушення Регламенту ВР, оскільки склад представників від фракції "Наша Україна", які входять у цю комісію, не збігається зі списком представників для участі в комісії, що були запропоновані лідером фракції "Наша Україна" Романом Безсмертним.

За його словами, комітет вирішив, що для з’ясування даного питання необхідно перенести розгляд питання й ухвалення рішення щодо створення цієї комісії. Стретович заявив, що також комітет вирішив запропонувати парламентe виключити з проекту постанови пункт про звернення в Кабінет Міністрів України щодо відсторонення міністра внутрішніх справ Луценка від виконання обов’язків на час перевірки ВСК фактів зловживань. Він зазначив, що відповідно до законодавства України діє презумпція невинності і тому нема основ відстороняти Луценка від виконання його обов’язків.

Як повідомлялося, 4 серпня Луценко був затверджений Радою на посаді міністра внутрішніх справ у Кабміні Віктора Януковича.

Зазначимо, прем’єр-міністр Віктор Янукович вважає, що міністрів, призначених за квотою блоку "Наша Україна", підставили. Він дякує їм за роботу в уряді. До роботи міністра внутрішніх справ Юрія Луценка у прем’єра претензій нема.

За словами політолога Вадима Карасьова, відхід Луценка з посади глави МВС малоймовірний.

Джерела в Кабміні повідомили, що Юрій Луценко піде з посади міністра внутрішніх справ, а на його місце буде призначено Миколу Джигу.

Від "Аратти". Варто нагадати, що тижневик Газета "2000" очолює Сергій Кічігін, особа рівносторонньо наближена як до клану Медведчука, так і до "Партії регіонів". Відомий тим, що за його каденції на радіо "Довіра" зникли ефіри радіо "Свобода". А за страшними чутками, що циркулюють українським політикумом - Кічігін офіцер діючого резерву ФСБ. Тому тут "або-або" - або фахова провокація, або фахове розкриття справжніх зловживань з боку помаранчевого міністра внутрішніх справ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.