Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вибух в мінському метро кваліфікували як теракт

Надзвичайна подія 8884 перегляди

Опубліковано - 12.04.2011 02:13 | Всі новини | Версія для друку

Кадри з відеосюжету ТБ NashaNiva
Кадри з відеосюжету ТБ NashaNiva
Генпрокуратура Білорусі заявила, що в мінському метро стався теракт.

"Сьогодні приблизно о 17.54 на станції Жовтнева стався терористичний акт. За фактом порушено кримінальну справу, створено спільну слідчу групу", - повідомив заступник генерального прокурора Білорусі Андрій Швед журналістам після наради у Президента.

Швед очолив слідчу групу, яка розслідує обставини вибуху.

З його слів, зараз проводяться необхідні слідчі дії, всі версії вибуху будуть розроблені і розслідувані в повному обсязі.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко звернувся до громадян країни з проханням надати допомогу в пошуку причетних до вибуху в метро.

"Без вас важко буде знайти цих виродків, і ви повинні нам у цьому допомогти", - сказав він на нараді у зв'язку з вибухом.

Президент підкреслив, що людям треба дати повну інформацію про те, що трапилося, і вже сьогодні надати списки загиблих і госпіталізованих.

"Виходьте в ефір і повідомляйте всю необхідну інформацію", - доручив Лукашенко.

Вибух на станції мінського метро Жовтнева прогримів сьогодні ввечері. НП сталася в годину “пік”, коли люди їхали з роботи.

За свідченнями очевидців події, вибух прогримів на пероні станції саме в той момент, коли у потяга метро відчинилися двері.

“Я був там, біля самих дверей, все бачив, це було пекло... Людям у вагоні, що стояли до вікна, склом очі повибивало. Трохи не задихнувся... Все в крові” - так описує подію інший очевидець.

У мінському метро вибухнула бомба, наповнена металевими елементами

Вибуховий пристрій, який було приведено в дію в мінському метро, було наповнено металевими елементами.

Про це повідомляє агентство “Інтерфакс-Захід” з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

"Очевидно, що це зроблено, щоб максимально збільшити вражаючий фактор, викликати множинні осколкові поранення", - зазначив співрозмовник.

На думку співрозмовника агентства, "характер травм і каліцтв підтверджує версію про те, що вибух в мінському метро є терактом".

Обидві лінії мінського метрополітену поки не відновили свою роботу після вибуху на станції Жовтнева, повідомив агентству "Інтерфакс-Захід" начальник Мінського метрополітену Микола Андрєєв.

"Поки не можу прогнозувати, коли відновить роботу перша лінія (на цій гілці розташована станція Жовтнева)", - сказав він.

Співрозмовник агентства пояснив, що на станції зараз працюють фахівці, співробітники правоохоронних органів. На його думку, метро може відновити роботу після закінчення слідчих дій на станції.

Андрєєв зазначив, що серйозних ушкоджень, які б перешкоджали відновленню руху складів, немає.

Він додав, що "друга лінія також не працює", пише Кореспондент.net.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що в результаті вибуху загинули 11 людей, МОЗ Білорусі повідомило про 126 поранених.

Лукашенко попереджав що "спокійного життя" в країні чекати не треба

Олександр Лукашенко відразу після події оглянув місце вибуху у метро, ​​поклав там квіти, а потім провів екстрену нараду, на якій жорстко вимагав від спецслужб знайти адекватну відповідь на кинутий країні "дуже серйозний" виклик, повідомляє РІА “Новості”.

"Я попереджав, що спокійного життя нам не дадуть... Хто вони? І з відповіддю на це питання ви повинні поквапитися", - звернувся Президент до керівників силових відомств.

Лукашенко поклав відповідальність за те, що трапилося на владу: "Крити нічим. У цьому винні тільки ми - ми не забезпечили безпеку. І треба зробити все, щоб люди не подумали, що ми даремно їмо свій хліб".

Після президентських виборів і влаштованих опозицією заворушень Лукашенко заявляв, що "спокійного життя" в країні чекати не треба.

"Кому було вигідно підірвати спокій і стабільність в країні? Кому не подобається стабільність у Білорусі? ... Ви повинні працювати день і ніч, і результати мають бути кожен день з наростаючим підсумком... У найкоротші терміни повинно бути знайдено винних. Виверніть всю країну", - сказав Лукашенко.

На голову КДБ він поклав особисту відповідальність за розслідування цієї кримінальної справи.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.