Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Народного цілителя і мольфара вбив фанатичний прихильник традиційного християнського віросповідання, хворий на шизофренію

Кримінал Регіон: Івано-Франківська область 20758 переглядів

Опубліковано - 17.07.2011 01:10 | Всі новини | Версія для друку

Підозрюваним є 33-річний житель Львова. Згідно з попередніх показань затриманого, він убив діда Нечая за те, що той не сприймає і не поважає обряди і норми традиційного християнського віросповідання, а сповідує язичництво. Кадр ТСН
Підозрюваним є 33-річний житель Львова. Згідно з попередніх показань затриманого, він убив діда Нечая за те, що той не сприймає і не поважає обряди і норми традиційного християнського віросповідання, а сповідує язичництво. Кадр ТСН
Убивці відомого карпатського мольфара Михайла Нечая загрожує тюремне ув’язнення від 10 до 15 років або ж довічне позбавлення волі.

Про це УНІАН повідомив керівник Відділу зв’язків з громадськістю УМВС України в Івано-Франківській області Василь Гультайчук.

За його словами, слідчим управлінням УМВС України в Івано-Франківській області порушено кримінальну справу за ч. 2 п. 13 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство).

В.Гультайчук повідомив, що підозрюваним є 33-річний житель Львова. З його словами, він був судимий у 1999 році за скоєння вбивства жінки, є інвалідом 2-ї групи з діагнозом «шизофренія», майже 10 років перебував у місцях позбавлення волі та на примусовому лікуванні у психіатричних закладах закритого типу.

Згідно з попередніми показаннями затриманого, він убив М.Нечая за те, що той не сприймає і не поважає обряди і норми традиційного християнського віросповідання, а сповідує язичництво. Упродовж двох днів підозрюваний і М.Нечай спілкувалися між собою з цих питань. Напередодні вбивства, як зізнався затриманий, він всю ніч молився і, як каже дослівно, «Бог дав йому дозвіл покарати зло».

При проведенні оперативно-розшукових заходів оперативники з’ясували особу підозрюваного, який приїхав в село Верхній Ясенів 13 липня і поселився у туристичному наметі неподалік садиби М.Нечая.

Мобільні групи міліції мали інформацію не лише про прикмети цього чоловіка, але і його зображення. У ці дні у селі працювала знімальна група телевізійників із столиці, які готували документальний фільм про мольфара і цілителя. При перегляді відеоматеріалів правоохоронці зафіксували декілька відеофрагментів, в які потрапив чоловік біля намету.

Як ми повідомляли, 15 липня в селі Верхній Ясенів Верховинського району Івано-Франківської області від ножового поранення помер відомий карпатський мольфар і народний цілитель 81-річний Михайло Нечай.

Підозрюваного у вбивстві правоохоронці затримали у п'ятницю, 15 липня, ввечері.

За словами начальника обласного Управління МВС Василя Варцаби, для розкриття злочину правоохоронці краю залучили максимальні сили: по тривозі було піднято особовий склад Верховинського райвідділу міліції, в області ввели спеціальний план "Перехоплення".

Підозрюваного затримали в лісовому масиві біля села Буковець на відстані шести кілометрів від місця скоєння злочину. Коли зловмисник помітив міліціонерів, то намагався втекти і сховатися в лісі. "Чоловік просто не знав, що на цей час він перебував у подвійному колі оточення", - зауважив начальник УМВС в області, повідомляє ТСН.

Мольфар у гуцулів - маг, чаклун, ясновидець. Вважається, що в давнину мольфари були пов'язані з козацькими характерниками.

Нечай був єдиним відомим практикуючим мольфаром в наші дні. Народився 1930р., став відомий в 1989 році, коли на першому фестивалі "Червона рута" в Чернівцях отримав офіційне запрошення від влади забезпечувати гарну погоду впродовж свята. Раніше до нього за консультаціями приїжджав режисер Сергій Параджанов перед зйомками фільму "Тіні забутих предків".

Нечай понад 40 років керував фольклорно-етнографічним народним ансамблем "Струни Черемоша", виготовляв дримби. У березні 2010 року отримав звання заслуженого на працівника культури.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.