Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На атлантичному узбережжі Америки лютує буревій “Айрін”

Стихія 9628 переглядів

Опубліковано - 29.08.2011 13:49 | Всі новини | Версія для друку

На атлантичному узбережжі Америки лютує буревій “Айрін”
На атлантичному узбережжі Америки лютує буревій “Айрін”
У Сполучених Штатах уздовж східного, Атлантичного узбережжя котиться буревій «Айрін».

У ніч на неділю він вдарив по Нью-Йорку, а перед тим буревій пройшов штатами Півдня, зливою вкрив Вашингтон. Ураган забрав людські життя у Флориді, Вірджинії та Північній Кароліні.

Дорогою до Нью-Йорка буревій 4-ої категорії перетворився на дещо слабший тропічний шторм. Тим не менше, він завдав чималої шкоди великому місту зливою й вітром, що сягав швидкості 100 кілометрів на годину. Падали дерева. Майже півметровим шаром води вранці в неділю були вкриті деякі вулиці Нижнього Манхаттана. Без світла опинилися цілі районі, а назагал, враховуючи численні околиці і сусідній штат Нью-Джерзі, шторм залишив без електрики понад три мільйони осіб. Міська влада Нью-Йорка вжила екстраординарних заходів, готуючись до наступу буревія, потвори з ніжним жіночим ім”ям «Айрін», тобто «Ірина».

Вже напередодні за наказом мера Майкла Блумберга зупинився весь поспіль громадський транспорт, включно з метрополітеном – побоювалися, що вода затопить тунелі.

Закрили також усі аеропорти. Заборонили проїзд по найбільших мостах і тунелях, що зв’язують великі райони міста. Перекрили рух на автострадах штатного розряду. Федеральні залишалися відкритими. Вирішили евакуювати мешканців прибережних районів, а це 375 тисяч осіб. На верхніх поверхах хмарочосів мешканці заклеювали вікна хрест-на-хрест, як у Європі під час Другої світової війни.

«Ми з вами переживемо цей шторм»

На прес-конференції мер Блумберг, закликаючи до витримки, зокрема сказав: «Нью-Йорк – найкраще у світі місто і ми з вами переживемо цей шторм, де б ви не були цієї ночі – в евакуаційному центрі, вдома чи з друзями у родинному колі. Ми всі тримаємося разом. Моя подяка добровольцям, які цієї ночі працюють в евакуаційних центрах. Спеціальна подяка – таксистам і водіям автобусів, які перевозили інвалідів».

За прогнозом метеорологів, удару «Айрін» очікували суботнього вечора. У місті звичайно галасливому, запанувала нервова тиша. Бродвейські театри скасували вечірні спектаклі, супермаркети й ресторани позакривалися, включно з цілодобовими «МакДональдсами». Почався дощ, поступово перетворюючись на зливу. Ніби стіна води впала на нас. Океанські хвилі сягали трьох метрів. Одначе руйнувань не було. Як сказав у телеінтерв’ю Рік Міган, мер містечка Ошен Сіті: «Здається, цієї ракети нам вдалося уникнути».

Буревій покотився вище на північний схід, до штатів Нової Англії. ”
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Стихія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.