Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Луганськ може залишитися без швидкої допомоги

Регіональні новини Регіон: Луганська область 9450 переглядів

Опубліковано - 4.12.2006 21:50 | Всі новини | Версія для друку

Луганськ може залишитися без швидкої допомоги
Луганськ може залишитися без швидкої допомоги
Біди бюджету можуть залишити без швидкої допомоги Луганськ – через жебрацьку зарплату звільняються останні ентузіасти.

20 років луганська швидка не отримувала медичного обладнання, лікарі досі змушені користуватися багаторазовими шприцами. А авто, які ні за що ремонтувати, можуть зупинитися будь-якої миті.

Лікарі луганської швидкої волають про допомогу. В області бракує грошей на медицину. Автомобілям "швидкої" - по кілька десятків років. Ремонтувати застарілий автопарк медикам доводиться самотужки, заробляючи гроші приватним транспортуванням хворих. Не в кращому стані й обладнання "карет швидкої". Апаратура ледь працює, а ліків не вистачає. До того ж, луганські медики досі змушені користуватися багаторазовими шприцами.

Валентин Померанцев, головний лікар Луганської міської станції швидкої медичної допомоги: "Що стосується устаткування – це кардіографи, дефібрилятори, дихальне, кардіо-дихальне устаткування, за останні, боюся навіть говорити, років зо 20, не оновлювалося. Декілька кардіографів було закуплено, але це - краплинка в океані".

Ще одна проблема луганської "швидкої" - масове звільнення лікарів. Медиків не влаштовує мізерна зарплата – 360 гривень на місяць. Лише минулого тижня покинули роботу четверо фахівців. Лікарі їдуть працювати до Росії, де отримують втричі більше грошей.

Анатолій Морозов, лікар швидкої медичної допомоги: "Все це вдарить по населенню, тому що кількості лікарів буде просто фізично не вистачати з-за технічних причин. Це буде негативно впливати на якість обслуговування населення".

Тим часом, негайної медичної допомоги у Луганську потребують дедалі більше людей. Щодня в місто виїжджають тридцять чотири бригади "швидкої". За добу надходить понад чотири сотні викликів. Наступного року луганська "швидка" відзначатиме 80-річний ювілей. Лікарі побоюються, що до того часу не буде кому відповідати на дзвінки за телефоном "03".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.