Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Озвучено сім правил, які дозволять дожити до 90-100 років

Охорона здоров`я 10043 перегляди

Опубліковано - 2.11.2011 04:51 | Всі новини | Версія для друку

Озвучено сім правил, які дозволять дожити до 90-100 років
Озвучено сім правил, які дозволять дожити до 90-100 років
Відомий американський кардіолог Клайд Янсі заявив, що кожна людина має 90-відсотковий шанс перетворитися на довгожителя і зможе відсвяткувати свій дев’яностий або сотий день народження.

Для цього їй потрібно всього лише дотримуватися семи простих принципів, повідомляє РБК-daily. На думку лікаря, кожній конкретній людині під силу досягти оптимального стану здоров'я, виконавши такі дії.

Перше. Вести активний спосіб життя. Відсутність фізичних навантажень забирає майже чотири роки від життя людини. Люди, які фізично неактивні, в два рази частіше схильні до ризику розвитку хвороб серця та інсульту.

Друге. Знати і контролювати рівень холестерину. Його високий рівень в крові може привести до накопичення жирових відкладень в артеріях і збільшує ризик розвитку хвороб серця та інсульту.

Третє. Дотримуватися здорової дієти. Правильне харчування є одним з найбільш важливих пунктів, який поліпшить здоров'я. Дотримуватися цього правила і справді нескладно. За словами доктора медичних наук, професора, завідувачки науково-дослідним відділом артеріальної гіпертензії Федерального центру серця, крові та ендокринології ім. В.А. Алмазова (Росія) Олександри Конраді, для підтримки гарного самопочуття людини особливо важливо споживати велику кількість клітковини, злаків, свіжих овочів, фруктів.

Четверте. Знати, контролювати кров'яний тиск. Високий кров'яний тиск часто називають «тихим вбивцею». У результаті людина може скоротити ризик інсульту на 40%, а ризик серцевого нападу - на 25%.

П'яте. Підтримувати здорову вагу. Надмірна вага - основний фактор ризику розвитку хвороб серця та інсульту. Ожиріння може зменшити тривалість життя майже на чотири роки.

Як підтвердила кандидат медичних наук, лікар-терапевт, експерт програми «Ніалергіі.ру» Ірина Залем, медикам усього світу вселяє побоювання зростання кількості людей з надмірною масою тіла. І, як ускладнення цього, - значне збільшення кількості хворих з цукровим діабетом та артеріальною гіпертонією. Через велику кількість жирів тваринного походження значно збільшується число людей, які страждають від підвищеного вмісту холестерину в організмі. А гіподинамія зустрічається практично у кожного другого сучасного міського жителя.

Шосте. Знати про загрози, пов'язані з діабетом. Діабет збільшує ризик підвищеного кров'яного тиску, атеросклерозу, ішемічної хвороби серця та інсульту, особливо якщо рівень цукру в крові погано контролюється.

Сьоме. Не курити. Десятки тисяч людей передчасно вмирають щорічно через вживання тютюну, і тисячі некурців чекає та ж доля через пасивне куріння. Як тільки людина кидає палити, ризик розвитку хвороб серця та інсульту починає зменшуватися. Через 15 років загроза буде не вище, ніж у у людини, що не палить.

Клайд Янсі впевнений, що перетворення людей в столітніх довгожителів допоможе економіці зберегти мільярди доларів у результаті скорочення витрат на лікування серцево-судинних захворювань. Самі ж люди зекономлять свої власні кошти, оскільки не будуть витрачати їх на платну медицину, якщо скористаються безкоштовними порадами.

Проте, як попереджає Олександра Конраді, хоча дотримання цих порад продовжує життя, але, на жаль, воно не може змінити генетику людини, яка на 50% визначає тривалість нашого існування.

«Є генетично схильні люди до серцево-судинних захворювань і такі, що до них не схильні. Якщо батьки людини померли у віці до 50 років, то, навіть дотримуючись всіх цих рекомендацій, до 100 років він не доживе. Але, при хорошій генетиці, поради допоможуть зберегти здоров'я серця. Що стосується поганої екології, то такі фактори, як теперішнє забруднення води, повітря, не більше ніж на 10-15% впливають на довголіття, - відзначає експерт. - Так що з моєї точки зору дотримання зазначених правил справді збільшить життя людини як мінімум років на 20».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.