Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Судді відмовляються працювати у Донецьку і Луганську

Правосуддя 8533 перегляди

Опубліковано - 3.04.2012 20:18 | Всі новини | Версія для друку

Судді відмовляються працювати у Донецьку і Луганську
Судді відмовляються працювати у Донецьку і Луганську
Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) констатує небажання осіб, які пройшли добір на посаду судді в 2011 році, іти працювати в суди Донецької й Луганської областей.

Про це на прес-конференції повідомив голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів Ігор Самсін.

«За результатами проведення першого добору, на жаль... вкрай складна ситуація, ви це знаєте, у таких регіонах, як Донецька й Луганська область», - сказав він.

Голова ВККС зазначив, що в першу чергу причиною сформованої ситуації є неможливість забезпечення в повному обсязі покладених соціальних гарантій для суддів, які працюють у регіонах.

«Зазначена обставина свідчить у першу чергу про відсутність чинного механізму впливу кандидатів і соціальну незахищеність. Сьогодні суддя може отримати службове житло, скажіть мені, будь ласка, де ви бачили, щоб суддя останнім часом, особливо у віддалених районах, отримував службове житло - це тільки в казках може бути», - сказав він.

Самсін звернув увагу осіб, що перебувають у резерві, які претендують на посаду судді (81 особа), що ВККС найближчим часом оголосить ще один конкурс на заняття посад у цих областях.

Він також додав, що всі посади суддів, поза залежністю від того, який цей суд, є рівнозначними, і на кожній з посад людина може реалізувати свій професійний потенціал.

Як повідомлялось, на 2012 рік прогнозуються 724 вакантні посади суддів, у той час як зараз у резерві перебуває 81 особа (особи, що успішно пройшли добір кандидатів на посаду судді в минулі роки, які в підсумку не були призначені на посаду).

За словами Координатора Вінницької правозахисної групи Дмитра Гройсмана нині в Україні 90% суддівських посад обіймають родичі силовиків та народних депутатів.

Нагадаємо, згідно з результатами опитувань лише 9,2% суддів вважають, що суспільство їм довіряє, а кожен п’ятий суддя відзначає тиск з боку виконавчої влади.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.