Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сьогодні суд Києва розгляне справу про катастрофу Ту-154 над Чорним морем

Правосуддя 8980 переглядів

Опубліковано - 9.04.2012 05:08 | Всі новини | Версія для друку

Сьогодні суд Києва розгляне справу про катастрофу Ту-154 над Чорним морем
Сьогодні суд Києва розгляне справу про катастрофу Ту-154 над Чорним морем
Київський апеляційний господарський суд в понеділок продовжить розгляд скарги російської авіакомпанії Сибір (S7 Аirlines) на рішення київського суду першої інстанції, який не визнав провину українських військових в катастрофі пасажирського лайнера Ту-154 2001 року.

Адвокати міністерства оборони України й російської авіакомпанії раніше вже виступили з поясненнями перед судом. Сторони в понеділок, як очікується, продовжать обмінюватися питаннями по суті апеляційної скарги.

Літак Ту-154 авіакомпанії «Сибір», що виконував рейс Тель-Авів – Новосибірськ, зазнав катастрофи у жовтні 2001 року. Загинули всі 66 пасажирів і 12 членів екіпажу. Комісія Міждержавного авіаційного комітету встановила, що лайнер над Чорним морем збила ракета, запущена українськими військовими, які проводили в той день навчання в Криму: українські військові переплутали пасажирський літак з навчальною мішенню. Україна через деякий час після трагедії, не чекаючи результатів розслідування, виплатила сім’ям жертв моральну компенсацію в розмірі 200 тисяч доларів на кожного загиблого.

Проте Господарський суд Києва на початку вересня 2011 року відмовитися задовольнити позов російської авіакомпанії про стягнення матеріальної шкоди з Міноборони та Держказначейства України за катастрофу лайнера. «Сибір» ще в 2004 році подала позов, в якому вимагала стягнути з українських властей 15,32 мільйона доларів за збитий літак. Співробітники Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) торік провели повторну експертизу, яка встановила, що українська ракета не могла збити пасажирський літак.

Українські експерти посилаються на дані контролю РЛК Геленджик від 4 жовтня 2001 року, згідно з якими в повітряному просторі за 30 секунд до вибуху спостерігався невідомий об’єкт на відстані 49,9 кілометра від місця катастрофи. Експертиза КНДІСЕ встановила, що якби невідомим об’єктом була ракета 5В28 ЗРК С-200В українських військ, то вона не могла за 30 секунд за своїми тактико-технічним характеристиками подолати відстань до літака й уразити його. Суд першої інстанції прийняв експертизу українських фахівців як доказ.

Винні у загибелі літака досі не встановлені. Генеральна прокуратура України у 2004 році винесла постанову про припинення розслідування справи, але це рішення скасував Військовий суд Київського гарнізону, не погодившись з висновками слідства. У 2007 році генеральна прокуратура закрила кримінальну справу за фактом авіакатастрофи лайнера в зв’язку з відсутністю складу злочину.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Особа, що не володіє мовою народу, на землі якого проживає, - гість або окупант, або раб цього окупанта”
Карл Маркс

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.