Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Знежирене молоко зменшує ризик інсульту

Охорона здоров`я 10611 переглядів

Опубліковано - 16.05.2012 14:17 | Всі новини | Версія для друку

Знежирене молоко зменшує ризик інсульту
Знежирене молоко зменшує ризик інсульту
Вживання молочних продуктів зі зниженим вмістом жиру зменшує ризик розвитку інсульту, вважають вчені з Каролінського інституту в Стокгольмі, Швеція

У дослідженні взяли участь майже 75 000 чоловік у віці від 45 до 83 років. Упродовж 10 років фахівці спостерігали за їхнім здоров’ям, повідомляє «The Telegraph». У понад 4000 піддослідних стався інсульт.

Результати цього дослідження були опубліковані у журналі Stroke.

З’ясувалося, що серед тих, хто вважав за краще знежирені молочні продукти, а не незбиране молоко, масло і жирні сири, ризик розвитку інсульту був на 12 відсотків нижче.

На думку вчених, перехід на молочні продукти зі зниженою жирністю - профілактика не тільки інсульту, але й інших серцево-судинних захворювань.

Дослідники говорять, що саме з жирними молочними продуктами люди отримують велику кількість насичених жирів, які призводять до розвитку атеросклерозу і гіпертонії.
Вчені винайшли простий тест, який виявляє ризики інсульту

Суть тесту полягає у тому, щоб за максимально короткий час з’єднати однією лінією цифри у порядку їх зменшення.

У чоловіків, які показали найгірші результати тесту, ризик померти від першого інсульту в три рази вищий, ніж у тих, хто зайняв перші місця, пише Бі-Бі-Сі.

Результати цього дослідження були опубліковані у журналі BMJ Open.

Дослідження проводилися упродовж 14 років у групі з 1000 осіб віком від 67 до 75 років.

Дослідники вважають, що такі тести здатні виявляти приховані пошкодження судин головного мозку, коли немає інших очевидних симптомів.

"Це дослідження показує на ранній стадії зміни в мозку, які збільшують ризик інсульту, - каже доктор Клер Уолтон з британської Асоціації по боротьбі з інсультом - .. Воно носить обмежений характер і поки не зрозуміло, що саме викликає погіршення здатності проводити лінії. Проте вже зараз з’явилася можливість виявляти тих, для кого ризик інсульту підвищений".

Керівник групи дослідників доктор Берніс Віберг з Уппсальского університету в Швеції згодна з нею.

"Це дуже простий тест, він дешевий і легко доступний для клінічного використання. Поряд з вимірюванням тиску крові він може стати корисним інструментом в оцінці ризику інсульту, а також у прогнозах рівня смертності після інсульту", - вважає вона.

У Британії у близько 150 000 чоловік на рік переносять інсульт, з яких 53000 випадків закінчуються смертю хворого. Майже 450 000 людей в країні лишаються інвалідами в результаті інсульту.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.