Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У лікарнях скоро не буде медичних карток

Охорона здоров`я 8959 переглядів

Опубліковано - 22.06.2012 12:22 | Всі новини | Версія для друку

У лікарнях скоро не буде медичних карток
У лікарнях скоро не буде медичних карток
Паперові картки замінить електронних реєстр пацієнтів, який дозволить отримувати доступ до історії хвороби людини, не прив’язуючись до його місця проживання.

Учора Кабінет міністрів оприлюднив постанову N546 від 6 червня про створення електронного реєстру пацієнтів, пише «КоммерсантЪ-Украина».

Як повідомив радник міністра охорони здоров’я Дмитро Подтуркін, єдиний реєстр створюється для обліку статистики захворювань та медикаментозного забезпечення лікарень. "До реєстру вноситимуться дані про лікування, що дозволить відмовитися від паперових карток пацієнта і отримувати доступ до історії хвороби людини, не прив’язуючись до його місця проживання", - зазначив Подтуркін.

У постанові вказується, що розпорядником реєстру є Міністерство охорони здоров’я, яке розробляє та затверджує нормативні правові акти, що забезпечують функціонування реєстру, а також здійснює контроль над його веденням". Передбачається, що лікарі стануть вносити персональні дані до реєстру за згодою пацієнта, а медичні установи будуть забезпечувати захист інформації. Лікарні зможуть обмінюватися даними про пацієнтів тільки за допомогою захищених каналів телекомунікаційного зв’язку.

"З введенням реєстру ми прийдемо до того, щоб робоче місце кожного лікаря було оснащено персональним комп’ютером. А поки адміністрація лікарень буде передавати дані про пацієнтів в обласні управління охорони здоров’я, звідки вони будуть надходити до Центру медичної статистики. Програмне забезпечення для реєстру вже розробили у Фонді соціального страхування", - додав Дмитро Подтуркін.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.