Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Відомого українофоба Затуліна в Дніпропетровську поставили на місце на організованій ним же «науковій» конференції

Народний Вісник Регіон: Дніпропетровська область 15917 переглядів

Опубліковано - 20.07.2012 12:54 | Всі новини | Версія для друку

Відомого українофоба Затуліна в Дніпропетровську поставили на місце на організованій ним же «науковій» конференції
Відомого українофоба Затуліна в Дніпропетровську поставили на місце на організованій ним же «науковій» конференції
Затуліну і його шавкам було науково обґрунтовано доведено, що не все так гладко, як тут запроданці малюють, що для місцевого населення, козаків та їх родин цариця нічого доброго не зробила, а навпаки - тисячі запорожців після руйнування Січі були змушені залишити Батьківщину

17 липня, в так званому «Руськом центрі» в приміщенні обласної наукової бібліотеки на вулиці Ю. Савченка, 10, відбулася українофобська «наукова» конференція на тему «Розбудова у дикому степу видатною імператрицею Катериною ІІ Новоросії», повідомляє «Дніпроград».

Проводив захід громадянин Росії, українофоб та провокатор Костянтин Затулін, відомий своїми антиукраїнськими висловлюваннями, за які неодноразово оголошувався небажаним гостем як у Криму, так і загалом в Україні.

Попри досить ємну делегацію - з Затуліним приїхав його заступник по інституту країн СНД Корнілов та кілька «науковців», бажаючих зустрічатися з українського боку в Дніпропетровську знайшлося небагато. Як повідомлялося раніше, спочатку від зустрічі відмовився Олександ Вілкул, перевівши стрілки на свою заступницю з гуманітарно-освітніх питань Марію Пустову, а в останній день і та вирішила не підставлятися і від зустрічі відмовилася. Тож за «українську владу» віддуватися довелося народному депутату Олегу Царьову - йому ж попереду вибори, тож кожна публічна зустріч може бути зарахована на користь.

Для заходу ретельно відібрали присутніх, які мали всіляко підкреслювати «провідну роль» російської імператриці Катерини в появі міст, державності й взагалі цивілізації на теренах сучасної Дніпропетровщини. Автор просочився на захід як представник прогресивного козацтва, хоча в процесі «наукової дискусії» дізнався, що взагалі-то справжні козаки - то опора російського самодєржавія, а якщо хтось не поділяє таку точку зору - той ренегат і суперечить цивілізаційному вибору малоросів - «руському міру».

Виступи науковців зводилися до того, що яка чудова пора настала у диких степах Новоросії, коли туди ступила велика імператриця. Лестощі на її адресу були такими, що здавалося: де ступала її нога, там і життя наставало щасливе. Присутні попи (звісно, виключно московського патріархату) підтримували «науковців», та пропагували гасло головного свого лідера Кирила стосовно «єдиного й неподільного» руського міра, який вирішить всі проблеми східних слов’ян. Запорукою вирішення проблем, як виявилося, має стати очищення України від «єретичних і розкольницьких» церков.

Один із запрошених московських гостей, кандидат історичних наук, доводив, що на теренах Новоросії і сьогодні національно налаштованих немає, то просто вигадка і так було «завжди». У якості аргументу наводилися факти того, що місцеві мешканці не підтримували армію УНР, жодного спротиву радянській владі не чинили, а нащадки запорожців вступили до Махна, бо той не був націоналістом. Щодо Костя Блакитного, холодноярців і Павлоградського повстання доповідач був не освідомлений.

Втім, його гучно підтримав Олег Царьов, який сидів, як вірний слуга своєї цариці, біля світлин присвячених її Величності. Недарма, мабуть, прізвища Царьових давали тим, хто був у царів у прислужниках... Добре, що Олег Анатолійович не взявся хоч сипати своїми історичними знаннями, а лише підтримував інших доповідачів.

Присутній серед запрошених відомий у місті історик та етнограф Олег Репан, який єдиний виступив державною мовою, науково обґрунтував, що не все так гладко, як тут запроданці малюють, що для місцевого населення, козаків та їх родин цариця нічого доброго не зробила, а навпаки - тисячі запорожців після руйнування Січі були змушені залишити Батьківщину. Єдиною реакцією на виступ науковця стала дискусія між московськими гостями «и кто позвал этого» - «да пусть - его никто все равно не понимает».

У кінці «наукової конференції» Затулін, який настільки блискуче провів заплановану операцію, що, здавалося, сам відчув себе Царицею, якій вклоняються присутні, що витяг з кишені й жбурнув на стіл 4 000 доларів США зі словами «на придбання макета пам’ятника Катерині ІІ, та встановлення його у музеї Яворницького».

На прощання московський гість запевнив присутніх, що в разі, якщо «якісь люди» вирішать у нашому місті встановити Катерині ІІ пам’ятник, то він готовий профінансувати і увесь проект в цілому - якщо його попросять... Тим самим натякаючи, що у Інституту країн СНД, фінансованого Кремлем грішми, отриманими за газ, вистачить і на бронзу, і на тих, хто має попросити.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Народний Вісник»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.